Meditatii

Soarta României se află în mâinile tale!

„Dacă noi vom tăcea, pietrele vor striga…”

Opriti-vă o clipă din alergarea voastră și priviți în jur. Priviți societatea, căci așa necurată cum se prezintă, se prezintă și datorită vouă…

Trăim în secolul confortului și al toleranței, iar de dragul unei vieți tihnite ne vindem fără băgare de seamă veșnicia. Tăcerea noastră într-o societate nedreaptă înseamnă complicitate, iar Hristos ne cheamă să luptăm pentru adevăr.

Când fratele tău este furat, însă ție îți merge bine, nu îți pune capul pe pernă pentru a te odihni, căci dacă tu nu vei vorbi, vor începe pietrele să glăsuiască în favoarea fratelui tău. Ajută-l și luptă împreună cu el, căci aceasta ar fi făcut Hristos.

Când cel păcătos este ridicat la loc de cinste, tu să fii gata să aperi pricina lui Hristos și să ai curaj să înfrunți păcătosul. Lingușirea păcătoșilor aduce moartea creștinilor. Când începi să nu mai fii deranjat de mersul societății și de soarta celor de lângă tine, să știi că începi să mori…

Privind pe scena politicului din Romania și nu numai, am ajuns la o concluzie tristă, însă simt că trebuie să spun tare și răspicat: „Trăim vremuri zgomotoase, deoarece creștinii și-au pecetluit buzele.” Când creștinii tac, păcatul își face de cap si ajunge pe culmi înalte, iar de acolo, cu greu va fi doborât.

Creștinii, din păcate, au devenit complici cu cei ce fură averi, însă mai cu seama cu cei ce fură inimi. O fac inconștient, fie din nepăsare, fie din delăsare, se leagă la ochi când păcatul tronează în fruntea poporului si își astupă urechile când societatea geme în dureri și amărăciune.

De ce, creștini ? Dumnezeu ne-a așezat în România, iar intrarea în Țara de Sus se face de aici, de jos!

Problema homosexualității, a avortului, a crimelor, a imoralității, a sărăciei, a nedreptății, a politicului, urii etc. ar dispărea dacă creștinismul s-ar întoarce la origini, adică la Hristos. Dacă am fi ca Hristos, altfel ar arăta lumea.

Creștinii au uitat să se roage, însă au mai uitat un aspect important: să acționeze! Rugăciunea nu este suficientă. În urma rugăciunii se cere acționare. Dacă vrei schimbare, roagă-te și acționează. Într-o lume întunecată de păcat, creștinii nu trebuie să stea ascunși sub obroc. Ei trebuie să lumineze!

Fii bun, iubește, iartă, zâmbește, ajută-l pe sărac, vizitează bolnavii, vorbește cu cei deznădăjduiți, roagă-te pentru păcătoși și vorbește despre Dumnezeu, trăindu-ți viața așa cum a trăit Hristos… Te rog, nu închide ochii și nu îți astupa urechile și gura în fața nedreptății. Soarta României se află în mâinile tale…

Roagă-te. Acționează. Vorbește. Tăcerea este complicitate!

Marilena Mihailescu 

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button