ExterneStiri

Persecuția pare să se întețească pentru creștinii pakistanezi

Pakistan (MNN) – de la începutul acestui an, creștinii pakistanezi s-au confruntat cu o ostilitate tot mai mare. Vocea Martirilor din Canada caută să încurajeze și să întărească creștinii persecutați care Îl vestesc pe Cristos. Organizația vrea să se asigure că vocile creștinilor persecutați sunt auzite. Este o lucrare cu oameni care cunosc bine ceea ce se întâmplă cu creștinii persecutați din Pakistan.

Persecuția din Pakistan

Potrivit Vocii martirilor ai Martirilor Canadei, Ray Thorne, persecuția împotriva creștinilor pakistanezi s-a întețit dintr-un motiv principal. „Persecuțiile sunt în creștere la nivel mondial… pentru că Evanghelia s-a răspândit la nivel mondial. Deci, de fiecare data când Evanghelia se răspândește, și persecuțiile din țările islamice, hinduse sau comuniste cresc, ca răspuns la acest fapt. Acesta este realitatea.”

În Pakistan, spune Thorne, persecuțiile reprezintă un eveniment zilnic. Fiecare pakistanez poartă o carte de identitate. Această carte, printre alte informații, listează și religia persoanei respective. Într-o țară în care 98% din populație aparține islamului – cu legi teocratice, precum „legea blasfemiei” – a purta o carte de identitate care declară o persoană creștin(ă) poate să te pună în atenția răufăcătorilor.

De exemplu, creștini precum Asia Bibi au fost închiși ani de zile din cauza uzului nepotrivit al legii blasfemiei. Legea blasfemiei declară că, dacă cineva din Pakistan spune sau face ceva care insultă islamul, fapta este pedepsită cu moartea, însoțită de o amendă.

Ray spune că legea aceasta este folosită deseori pentru a-i viza pe creștini. Cu toate acestea, prin relațiile interpersonale, Evanghelia se răspândește în Pakistan. Dar, când un musulman alege să creadă în Cristos, familia și comunitatea sunt adesea foarte ostili. Se știe faptul că pot suferi atacuri și represalii datorită noii lor credințe în Cristos.

Rugați-vă, fiți activi

A rezista tensiunilor pentru răspândirea Veștii Bune care transformă viețile, a veni la credința în Cristos și a fi persecutat pentru aceasta necesită puterea lui Dumnezeu. „Acesta este încurajarea mea pentru Trup. Trebuie doar să ne amintim de Evrei 13:3, ca și cum ar fi vorba de membrii familiilor noastre, iar aceasta va înteți rugăciunile noastre. Puteți să vă rugați și pentru viețile de zi cu zi ale credincioșilor care lucrează în Pakistan. Aceștia sunt măturători în case, conduc ricșe sau sunt șoferi de taxi. Mai pot fi asistenți sau doctori”, adaugă Thorne.     

Rugați-vă ca familia noastră pakistaneză să fie încurajată, să rămână puternică în credință și să persevereze. De asemenea, rugați-vă ca Evanghelia să continue să meargă mai departe și ca persecuția să se oprească. Și rugați-vă pentru frații și surorile noastre persecutate și pentru cei aruncați în închisori pentru că Îl urmează pe Hristos – rugați-vă pentru ei fără încetare.

Thorne îi încurajează, de asemenea, pe creștinii occidentali să cunoască creștinii persecutați. Luați în considerare chiar și vizitarea lor în țările lor de origine. Ieșiți din țările voastre și vedeți cum lucrează Dumnezeu, în ciuda persecuției din alte țări. Asigurați-vă că învățați din experiențele fraților și surorilor noastre persecutate.

Tradus de la: www.mnnonline.org

Show More

Lidia Baiaş

“Sunt iubitoare de frumos, de cuvinte frumos alcătuite și, nu în ultimul rând, de oameni frumoși. Sunt absolventă a Facultății de Litere și îmi plac traducerile. La fel ca și voi, sunt în căutarea lui Dumnezeu, un Dumnezeu al iubirii și al perfecțiunii. Știu că doar El ne poate dărui frumosul în viață și binecuvântarea, pe care ne-o dorim cu toții. Am ales să fac parte din echipa Total Schimbat deoarece am vrut să Îl onorez pe Dumnezeu cu talantul pe care mi l-a dăruit. Doresc să fiu o rază de lumină în lumea din ce în ce mai întunecată în care trăim. Prin harul lui Dumnezeu, se poate!”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button