Meditaţie – 21.07.2018

0
21

„De aceea vă spun: Nu vă îngrijoraţi de viaţa voastră, gândindu-vă ce veţi mânca sau ce veţi bea; nici de trupul vostru, gândindu-vă cu ce vă veţi îmbrăca. Oare nu este viaţa mai mult decât hrana și trupul, mai mult decât îmbrăcămintea?” (Matei 6:25)

…şi totuşi, lumea este într-o forfotă atât de mare şi o teamă de viitor încât uită mereu de Cuvântul lui Dumnezeu care ne promite şi ne spune ca să nu avem teamă de viitor. Ba mai mult, pentru acei ce se încred cu adevărat în El, lucrurile vieţii acesteia sunt asigurate printr-o promisiune veşnică, bineînţeles, fără să facem aluzie şi să credem căci dacă Il vom sluji pe Dumnezeu, el ne promite case, bani, şi multe alte bogăţii.

De cele mai multe ori, omul a strigat la Dumnezeu atunci când a fost în încercare, când este în strâmtorare şi la necaz. Totuşi, încrederea în Dumnezeu, nu ar trebui să se rezume la anumite situaţii, ci ar trebui să fie constantă în orice moment al vieţii.

Mai mult decât viaţa aceasta, la toale lucrurile care ne înconjoară, şi toate lucrurile de care avem nevoie, gândul nostru zilnic ar trebui să reflecte la ceea ce este dincolo de viaţa aceasta, la ceea ce Dumnezeu ne spune prin cuvântul Său, să ne strangem „comori în ceruri”, acolo unde nimeni nu poate să se atingă de această comoară.

Comorile cereşti, sunt faptele noastre cu care, odată, atunci când la fiecare dintre noi va sosi acel ceas, va trebui să ne înfăţişăm înaintea Domnului cu această comoară, şi din păcate pentru mulţi, ceea ce am adunat aici jos pe acest pământ, bogăţiile acestea pieritoare, nu vor mai avea nicio valoare înainteea lui Dumnezeu, decât acele roade şi bogăţii spirituale care le-am adunat, dacă totuşi am facut-o.

Pentru ce te îngrijorezi azi? Pentru pământul acesta sau îţi concentrezi şi focalizezi gândirea pe viaţa spirituală?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.