Meditatii

Meditaţie – 12.07.2018

„Căci ochii Domnului sunt peste cei neprihăniţi și urechile Lui iau aminte la rugăciunile lor. Dar Faţa Domnului este împotriva celor ce fac răul.” (1 Petru 3:12)

Mulţi oameni cred, că a fi un om cu o inimă bună, înseamnă a fi poate sfânt. Dar, totuşi, Cuvântul lui Dumnezeu este mult mai complex şi doreşte ca să ne arate exact cum trebuie să fim şi ceea ce trebuie să facem.

De multe ori în viaţă, crezând că suntem stăpani pe orice situaţie facem alegerile greşite, luăm decizii care ne costă mai târziu un preţ pe care, poate nu l-am dori ca să îl plătim.

Totuşi, există pentru orice întrebare, orice lucru care ne frămantă în viaţa aceasta o rezolvare a problemelor, şi această rezolvare o găsim la Domnul Isus Hristos, fără de care, nu vom putea să ieşim biruitori din situaţiile noastre. Dumnezeu ne promite şi are un angajament  faţă de copiii Săi, acela de a-i ajuta şi a le asculta rugăciunile, atunci când, cu inima sinceră venim înaintea Lui să I  ne închinăm şi să-I cerem ajutorul.

Ştim, şi suntem conştienţi, că nimeni nu poate fi un om perfect, dar de aceea există „omul Isus Hristos”, care prin El avem trecere liberă la Dumnezeu. Doar prin mărturisirea noastră că suntem păcătoşi şi cerem ajutorul Său vom putea să primim iertare, trecere şi rugăciunile noastre să fie astfel ascultate.

De partea cealaltă, opusă, se află o categorie de oameni care nu încetează mereu să facă răul, sau pur şi simplu, alegerea de a nu-L sluji pe Dumnezeu aşa cum El ne-o cere să o facem.

Aici de multe ori vom găsi persoane care vor spune că sunt bune, chiar se văd în stare, şi vrednici ca să fie apreciaţi pentru ceea ce sunt, deoarece, spun ei, „nouă ne este destul ceea ce facem, suntem creştini”. Ei bine, a fi creştin şi a ne asuma anumite merite, nu ţine de atitudinea şi placerea noastră.

A ştii cum să investim în noi din bogata hrană a Cuvântului lui Dumnezeu, da, ţine de alegerea noastră, dar meritele sunt mereu ale lui Dumnezeu.

Ce alegem azi ca să facem: alegem să-L slujim pe Dumnezeu cu adevărat sau, alegem să trăim în continuare în placerile noastre de-o clipă? Un lucru la care trebuie meditat!

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button