DevotionaleFamilie

12 moduri de a-ți păstra dragostea în viața de căsătorie

Pe tema familiei, a căsătoriei şi a dragostei din familie s-au scris şi se vor scrie multe articole, editoriale şi multe altele. Pe lângă faptul că societata din ziua de azi se întreaptă spre un mod de gândire eronat faţă de gândirea autentică pe care Dumnezeu a conceput-o pentru întreaga omenire, vor fi mereu voci care vor să reducă la tăcere ceea ce Dumnezeu a creat de la facerea lumii.

Extrase dintr-un material scris de Dr. Gary Smalley, vom enumera mai jos 12 moduri prin care îţi poţi păstra dragostea eficientă în viaţa de familie.

  1. Lăudatul este un cadou atât de mare și este atât de ușor de dat. Deci, uită-te la lucrurile care le face soțul / soția și dezvoltă obiceiul de a-l/o lăuda pentru acele lucruri speciale.
  2. Fiecare încercare dureroasă este ca o stridie și există o perlă prețioasă – un beneficiu personal – în fiecare.
  3. Nu mergeți singur. Primiţi cu bucurie orice informații proaspete despre alte perspective – de la o familie extinsă, prieteni, cărți bune de căsătorie sau un consilier de căsătorie calificat.
  4. Într-o relație satisfacerea este ceva reciproc; ambele nevoi ale oamenilor sunt exprimate și au flexibilitatea de a da și de a lua.
  5. Onoarea merge mână în mână cu dragoste, un verb a cărui definiție face lucruri valoroase pentru cineva care este prețios pentru noi.
  6. Toate încercările noastre, minunate și mici, pot aduce mai multe din cele două lucruri cele mai bune din viață: dragostea pentru viață și iubirea față de ceilalți.
  7. Unitatea nu înseamnă că un partener domină celălalt sau că cel mai puternic controlează pe cel mai slab.
  8. Furia este alegerea noastră. Putem alege să vedem potențialul său puternic de distrugere și să luăm măsuri pentru a o reduce în noi. În caz contrar, este ca ice-bergul, scufundând dragostea noastră.
  9. O mai bună înțelegere a motivațiilor și acțiunilor care cresc din personalitățile noastre de bază, ne poate ajuta să obținem satisfacție personală și maritală.
  10. Împărtășirea sentimentelor profunde între ele este un act emoțional și este vital pentru satisfacția sexuală.
  11. În timp ce (ajungem sau ne apropiem) de celălat, descoperim propriile noastre nevoie de împlinire si iubire.
  12. Oferă şapte sau mai multe rugăciuni pentru fiecare greşeală, ca o metodă de regăsire a nevoilor neîmplinite.
Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button