Guvernul Algeriei criticat pentru amenzile grele din cauza transportului Bibliilor

In Externe, Stiri

Guvernul Algeriei a fost din nou criticat pentru presupusa discriminare împotriva minorității creștine, de această dată datorită acordării unor amenzi mari celor doi frați pentru că au transportat peste 50 de Biblii în mașina lor.

Procurorii au afirmat că Bibliile urmau să fie folosite pentru prozelitism, deși frații au spus că sunt doar pentru uzul Bisericii.

Biserica protestantă din Algeria (cunoscută și sub acronimul francez EPA) a emis o declarație către presă denunțând „intimidarea” lui Nouredine și a lui Belabbes Khalil. Aceasta fiind și urmarea închiderii recente a unor biserici de acestă denominațiune.

EPA este o federație alcătuită din 45 de biserici protestante, cele mai multe situate în coasta de nord a Algeriei, oficial recunoscute de Guvern în 1974. Cei doi bărbați au fost amendați fiecare cu 900$ în 8 martie de către o instanță din Tiaret, la o distanță de aproximativ  300 km sud-vest de capitala Algeriei.

Cazul celor doi frați revine din martie 2015, când mașina lor a fost oprită de către poliție. Au fost arestați pentru că au transportat 56 de Biblii și interogați în legătură cu proveniența cărților și despre ce aveau de gând să facă cu ele. Ei au spus că Bibliile sunt pentru comunitatea lor bisericească, pe care o conduce Nouredine, așa că poliția i-a eliberat și le-au returnat cărțile. Cu toate acestea cauza a fost ulterior sesizată unui procuror și acțiunea în justitie împotriva acestora a început.

În decembrie 2017, fiecare a fost condamnat la 2 ani de închisoare și au primit o amendă de 450$. Dar la ședința de apel din martie, judecătorul a anulat sentințele de închisoare și în schimb le-a dat sentințe de suspendare de 3 luni fiecare și amenzile dublate.

World Watch Monitor înțelege că bărbații au fost condamnați în temeiul legii din Algeria din 2006 care reglementează închinarea non-musulmană, și care interzice printarea, stocarea și distribuirea materialelor destinate să „scuture credința” unui musulman.

În ultimii ani s-au înregistrat câteva cazuri similare care au fost înghețate. Există îngrijorări că acestea ar putea fi reluate. EPA a desemnat un grup de avocați care să îi ajute pe cei doi bărbați să facă un recurs împotriva verdictului din 8 martie.

Sursa: WorldWatchMonitor.org

epiesa.ro

You may also read!

Scrisoare de multumire din partea Librariei Maranatha

Dragi clienti, Va multumim pentru toate comenzile pe care le plasati pe site-ul Librariei Maranatha www.librariamaranatha.ro Echipa noastra se straduieste sa

Read More...

La Auschwitz, mii de oameni se alătură Marșului celor vii pentru a-i onora pe cei morți

Oswiecim, Polonia, - Acum șaptezeci și trei de ani în urmă, Irving Roth, 88 de ani,  a fost eliberat

Read More...

Cornel şi Rachel Mich – buletin de misiune

Misionari în Dăneasa, Olt Familie : Mich Cornel si Rachel Suntem familia Mich și suntem misionari în Dăneasa. Ne-am căsătorit în 25

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2018 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro