ArticoleMeditatii

Crestinii ar trebui sa sarbatoreasca Craciunul?

Întotdeuna există o încercare de a minimaliza adevărul, adevărata semnificație a sărbătorilor creștine înlocuită cu Moș Crăciun, jucării, coșuri cu dulciuri și bomboane. Acesta este un motiv sincer de îngrijorare. Acest articol se presupune că este înțeles și asumat. De asemenea nu este un articol pentru care să ma sacrific. Îi respect pe cei care nu pot fi de acord și pot avea o retragere din această îngrijorare.

În timpul Crăciunului din anul 2011 am primit următorul email: „Îmi pare rău, dar ori de câte ori vreau să urmăresc predica, pomul de crăciun decorat din fundal îmi tulbură spiritul. Atunci opresc video-ul. Sunt descurajată și dezamagită din cauza pomului.” Declarația ei ridică întrebarea: „Putem răscumpăra sărbătorille?” Răscumpărarea înseamnă a recupera dreptul de proprietate a cuiva. Putem răscumpăra cu bună credință Halloweenul, Crăciunul și Paștele cu rădăcinile lor saturate în păgânism, superstiții și oculte? Răscumpărarea și sărbătorirea nu sunt nefamiliare creștinilor. Dumnezeu „răscumpără ”omul dintr-o stare de întuneric și „sărbătorește” transformarea inimii. Simplu spus este vorba despre de ce, cine și cum celebrăm.

De exemplu Halloweenul, o mixtură de superstiții Celtice păgâne este asociată cu vrăjitoria și activitățile satanice. Aceasta nu e ceva ce trebuie celebrat și nici nu poate fi răscumpărat, în timp ce are la bază teroarea, frica și moartea. Pentru copiii noștri ar trebui să o folosim ca o oportunitate să redefinim Halloweenul ca „ziua în care binele a învins răul”.

Dar despre Crăciun? Înrădăcinat în practici păgâne, este foarte abuzat și comercializat, dar mai poate fi răscumpărat? Crăciunul, spre deosebire de Halloween care are un mesaj de teroare, celebrează viața eternă prin nașterea lui Hristos. Nu ne închinam în mod fals pomului sau decorațiunilor la care se face referire in Ieremia 10:1-10, noi ne închinam Creatorului cerului și al pământului. Dimpotrivă, bogat în simbolism, chiar și pomul de crăciun poate să îndrepte spre cruce: odată un copac mort și steril, care susține un Mântuitor fără viață, este acum mereu verde ca un simbol al vieții veșnice pe care întunericul nu-l poate învinge. (1 Ioan 1: 5).

Dăruirea de daruri poate reprezenta de asemenea pace și bunăvoință între oameni. „Darul lui Dumnezeu este viața veșnică în Isus Hristos Domnul Nostru”. (Romani 6:23). Totuși poate duce la cheltuieli exagerate și extravagante, iar acest lucru ar trebui evitat. Sărbătorile sunt răscumpărate când în mod conștient ne focusăm pe Hristos. Sărbătorirea nu este adesea problema, ci este la ce sau la cine alegem să ne închinăm… atitudinea inimii.

Să privim din altă perspectivă. Sunt creștini care nu recunosc sărbătorile din cauza originii lor, eu respect acest lucru. Dar să urmăm acea linie de gândire în alte domenii: să nu recunoaștem zilele săptămânii ale căror nume provin de la zei falși, ca Duminica de la zeul Soare, luni zeul Lunii și așa mai departe?
Aceste probleme sunt probleme ce țin de inimă. Dumnezeu nu dorește sacrificiu superficial și religiozitate, El dorește o inimă zdrobită. Să fii pe placul lui Dumnezeu este cea mai importantă problemă a inimii. Putem evita să sărbătorim sărbătorile, dar totuși să fim rigizi, aroganți și să judecăm. „Inima” este punctul central al acestui articol.

Acest Crăciun nu îl sărbătorii ca restul lumii. Adu-ți aminte că binele a învins răul. Nu uita de puterea crucii. „Nu există pace până când nu vom vedea lucrarea finală a lui Isus Hristos – până când nu vom putea privii înapoi și vom vedea crucea lui Hristos între păcatele noastre” (D.L Moody). Acest lucru oferă pace și speranță unei lumi moarte… cu adevărat o cauză de sărbătoare!

Tradus de la sursa www.christianheadlines.com

Show More

Grunzac Alexandra

“Dumnezeu ne-a dat in dar mantuirea si nu este necesar sa facem nimic pentru a o castiga. Dar, din dragoste pentru Dumnezeu si pentru ca si ceilalti sa-L cunoasca, am ales sa Il slujesc prin tot ce fac si sa Il ascult. Vreau sa raspandesc in jurul meu o mireasma placuta Lui.“

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button