Familie

Femeia şi chemarea sfântă – 4 lucruri necesare pentru „zidirea casei”

Femeie, soţie şi chiar mamă. Mulţi ar spune “Nu degeaba eşti ajutorul potrivit. Tu ştii, te descurci, ba chiar cu multe deodată”, însă, îndrăzneşte să te întrebi: este casa ta zidită cu adevărat?

Soţiilor, mamelor, sunteţi chemate să va zidiţi casa, în aşa fel încât să fie pecetluită cu Duhul sfinţeniei pentru ca la venirea Fiului, Domnul „să treacă pe lângă casa ta şi să nu o lovească cu moartea”.

Cum să îmi zidesc casa?

Priviţi albinele care organizează o cetate cu 10.000 de celule pline de miere pentru larvele lor, şi un loc pentru regina-mamă. Când albinele observă că vremea începe să se încălzească şi s-ar putea ca ceara să se topească şi astfel s-ar pierde mierea, ele organizează roiuri în echipe, pun santinele la intrări, lipesc picioarele jos şi apoi cu aripile fluturânde întocmesc un sistem de ventilaţie spre a răci mierea- ceva asemănător cu un ventilator electric. Albinele culeg mierea de pe o suprafaţă de cca. 50 km pătraţi. Uimitor! Oare cum poate mintea atât de micuţă a unei albine să realizeze o astfel de minune, dacă în spatele ei nu se află o minte superioară, mintea lui Dumnezeu?

1. Organizează

O casă neorganizată se dezbină. Organizarea vine dinlăuntru. Dacă sufletul trăieşte în închinare pentru Dumnezeu, atunci din mâinile tale vor ieşi hărnicia curată. Această hărnicie nu este deloc împletită cu stresul sau plânsul fără rost. Foarte interesant este că albinele nu doar că organizează pentru ele dar şi pentru regina lor. Într-o casă unde Dumnezeu nu are locul suprem, totul se distruge. Organizează totul în aşa fel încât Dumnezeu să fie pe primul loc în toate.

2.Veghează

Albinele ştiu când se schimbă vremea. Ele pregătesc din timp totul pentru ca mierea să rămână în statura ei “naturală”, să o păzească de posibile daune. Fără veghere, vine stresul, chinul, boala. Vegherea se face în părtăşia cu Dumnezeu de unde ies izvoarele ce duc la viaţa veşnică.

3.Întocmeşte

“Albinele întocmesc un sistem de ventilaţie”, cu alte cuvinte- de protecţie. Protecţia casei este rugăciunea celei neprihănite. Ca soţie, mamă, nu te îndrepţi înspre mai bine dacă mâinile tale nu s-au împreunat în părtăşie.

4. Culege

Femeia care zideşte casa va culege har, pace. Va căuta să culeagă mereu din roada Duhului, care mereu şi mereu trebuie udată ca să crească, să sporească. Femeia care îşi zideşte casa nu va alerga să culeagă haine noi, ca să fie în ton cu moda, nu va culege ceva ce molia va distruge sau viermii vor ataca. Ea culege pentru veşnicie.

Eşti chemată la mai mult decât vezi, auzi, speri, doreşti. Eşti chemată să creşti aici, să aduni pentru Palatul de cristal veşnic.

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button