ExterneStiri

Poliția din Israel a reușit să înăbușe răscoalele, păstrând Ierusalimul sigur pentru adoratorii evrei

israeli_security_tps_siIerusalimul, Israel- În timp ce israeliții celebrează cea mai solemnă zi a calendarului evreiesc de marți spre miercuri seara, poliția din Israel a fost ocupată să înăbușe revolte și să prevină atacuri teroriste.

Răscoale au avut loc în mai multe cartiere predominant arabe din Ierusalim, inclusiv Jabel Mukaber, Isawiya, and Silwan.

Insurgenții au aruncat bombe cu benzină și pietre în ofițeri în mai multe locații simultan.

Marți seara, la scurt timp după începerea sărbătorii Yom Kippur, rezidenții arabi din Silwan au aruncat pietre și „molotov cocktails” în zona graniței satului unde patrulau polițistii. Purtătorul de cuvânt al poliției israeliene Micky Rosenfeld descrie violențele ca „ periculoase și pun viața în pericol.”

„Un rezident din Silwan care a aruncat de aproape o bombă cu benzină către ofițeri, a fost rănit grav și a murit”, a spus Rosenfeld într-un comunicat de presă. „ Poliția a încercat să-i trateze rănile, dar locuitorii rezidenți i-au luat corpul de la locul accidentului, iar acesta a murit în scurt timp după aceeea.”

Mass-media arabă a identificat fatalitatea ca fiind un rezident în vârstă de 20 de ani care a servit recent o sentință de 15 luni cu privire la acuzații legate de terorism.

Poliția a dispersat revolte similare în cartierul Jabel Mukaber, fără răni grave pentru rezidenți sau patrulele de securitate.

În Issawiya, locuitorii rezidenți au aruncat cu bombe incendiare și pietre, au ars coșuri de gunoi și au blocat intrarea în cartier. Poliția a trebuit să folosească metode de dispersare a revoltei pentru a potoli violența.

În timp ce forțele de securitate israeline se confruntă cu insurgenții din aceste cartiere, israeliții care se îmbulzesc cu miile la Zidul de Vest s-au rugat în siguranță fără incidente.

Poliția a dislocat mai mult de 3.500 de oameni, personal pentru securitate, de-a lungul Ierusalimului pentru a proteja rezidenții în timpul sărbătorilor.

În Galilea de Sus, atacatori necunoscuți au deschis focul asupra a trei case aparținând aceleași familii în satul Druz din Beit Jann. Poliția investighează incidentul împreună cu o altă tentativă de împușcare într-un sat de beduini sud-est de Beersheba. Un locuitor accidentat moderat se recuperează la Univeritatea Centrului Medical Soroka.

Potrivit lui ICEJ, purtătorului de cuvânt David Parsons, zeci de parlamentari pro- Israel și oficiali guvernamentali reprezentând mai mult de 20 de țări, se numără printre participanții din acest an.

„În următoarele zile Ambasada Creștină Internașională din Ierusalim v-a primi peste 5.000 de pelerini creștini din aproximativ 90 de națiuni pentru celebrarea celei de-a 37-a sărbătoare anuale a Corturilor care începe duminica seara, 16 Octombrie, la oaza Ein Gedi și apoi se mută sus spre Pais Arena din Ierusalim pentru restul săptămânii de Sukkot,” a declarat ICEJ pentru presă.

La fel ca în ultimii ani, mai mulți înalți oficiali israelieni sunt programați pentru a aborda ceea ce a devenit cel mai mare eveniment turistic anual al Israelului, care aduce o sumă estimată de 16 milioane $ în economia israeliană, a remarcat Parsons în presă.

Sărbătoare corturilor a ICEJ a început în srijinul Israelului în Octombrie 1980 când toate ambasadele naționale care au rămas în Ierusalim cu execpția Costa Rica și El Salvador, au rămas sub amențarea unui boicot de ulei arab. În 2006 cele două ambasade rămase din America Centrală au fost mutate la Tel Aviv.

Tradus şi adaptat de Alexandra Grunzac, pentru Total Schimbat.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button