Creștinii fac o campanie pentru a o salva pe Asia Bibi de la pedeapsa cu moartea

In Biserica, Externe, Persecutii, Stiri

bibiOrganizațiile creștine își intensifică presiunea asupra Pakinstanului pentru a o achita pe Asia Bibi de la pedeapsa cu moartea și să abroge legile privind blasfemia draconică a țării, relatează christiantoday.com.

Pe măsură ce apelul ei se apropie în Octombrie, Release International face apel pentru Bibi să fie achitată.

Un muncitor agricol care a fost condamnat la moarte pentru blasfemie în urma unei dispute cu colegii pentru că le-a adus apă „necurată”, a fost pe rol în instanță  pentru pedeapsa cu moartea încă din 2009. Familia ei a fost forțată să se ascundă.

Apelul va fi adus la auzul Curții Supreme Lahore din Pakistan.

Release cheamă oamenii să semneze  petiția către Prim Ministrul Pakistanului Nawaz Sharif  să aboleze legile blasfemiei „omniprezente”. Mai mult de 1500 de creștini au semnat deja o petiție separată Call for Mercy pledând pentru viața ei.

Call For Mercy. Asia Bibi

Release International, care slujește creștinii persecutați din întreaga lume, a chemat pe Primul Ministru din Pakistan să aboleze legile blasfemiei care „sunt adesea invocate pentru răzbunare, incitare la violență și eliminarea rivalilor”, spune charity.

Directorul executiv Paul Robinson a spus: „Facem un apel la guvernul Pakistanez să abroge legile privind blasfemia și să încerce să creeze o societate în care fiecare cetățean este liber să își exercite credința proprie și să trăiască în pace cu vecinul său.”

Mulți alții în afară de Bibi au fost vizați de legile blasfemiei din Pakistan.

Famiile au fost ucise, creștinii au fost alungați din case și chiar împușcați atunci când curtea de instanță a respins acuzațiile.

Un singur cleric a oferit 500.000 de rupii- aproape 4000 £- pentru oricine reușește să o ucidă pe Bibi, a spus Release.

Liderii anglicani din întreaga lume s-au ridicat pentru a presa eliberarea lui Bibi, au anunțat rapoartele Comuniunii Anglicane News Service (NAN).

Membrii recentei reuniuni ai Consiliului Consultativ anglican din Lusaka au adoptat o rezoluție prin care cere ca ea să fie achitată. Shunila Ruth, membru al Consiliului pentru Pakistan, care a discutat problema cu Arhiepiscopul de Canterbury, când a vizitat Londra, a declarat pentru ACNS că legile blasfemiei ale Pakistanului sunt „ inumane”.

Tradus şi adaptat de Alexandra Grunzac, pentru Total Schimbat

You may also read!

Conferință. Tinerii sunt profund dezamăgiți de presiunea socială a unui corp perfect

Episcopul de Gloucester, Rachel Treweek, urmează să găzduiască o conferință națională săptămâna viitoare, vizând combaterea anxietății imaginii corporale la

Read More...

5 mituri despre relații existente în cultura noastră

Trebuie doar să te uiți la câteva episoade dintr-un serial popular ca să îți dai seama că ceea ce

Read More...

Germania: 97 de atacuri anti-creștine anul trecut, cel mai mult împotriva refugiaților

Poliția federală germană a înregistrat aproape 100 de atacuri împotriva creștinilor sau a instituțiilor creștine din Germania în 2017,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2018 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro