Meditaţie – 24 iunie 2016

In Articole, Meditatii

„… caut să vă trezesc mintea sănătoasă, prin înștiințări.” 2 Petru 3.1

meditatieSute de persoane au fost date dispărute în toamna anului 2010 în Indonezia, după ce un val uriaș a lovit țărmul acestei țări. Se spune că sistemul de avertizare instalat după dezastrul din 2004 s-a stricat, din cauză că nu a fost întreținut în mod corespunzător.

În viaţa spirituală, sistemele de avertizare pe care Dumnezeu le foloseşte pentru omenire sunt asemănătoare ca şi relatarea de mai sus. Omul este învăţat să primească mereu tot felul de informaţii, avertizări peste avertizări, şi parcă totuşi cu toate aceste lucruri din ce în ce mai rău, omul nu ia seama la ceea ce se întȃmplă în jurul său. Prin Cuvȃntul Domnului, putem să rămȃnem treji şi vegheatori la orice pas, oricȃnd va veni pericolul va trebui să fim pregătiţi pentru orice situaţie imprevizibilă care ne aşteaptă la orice pas.

Nu facem referire la pericolele naturale şi la cataclismele care din ce în ce mai mult lovesc omenirea într-un mod în care nu ne aşteptăm. Pericolele şi războaiele spirituale în care deseori suntem implicaţi se întȃmplă de multe ori să ne prindă neînarmaţi sau chiar dormind în posturile noastre în care Dumnezeu ne-a lăsat ca să veghem, ca şi parte din trupul lui Hristos.

Apostolul Petru, ca şi în versetul de mai sus căuta să înştiinţeze biserica la aceea vreme, şi nu numai, chiar mai mult pentru vremea de acum, prin Cuvȃntul lui Dumnezeu care a fost, este şi va fi lucrător în vieţile oamenilor prin puterea Duhului Sfȃnt.

„Sistemul de avertizare” pe care creştinul de azi îl aşteaptă, poate s-a defectat demult în viaţa lui, din pricina faptului că n-a ştiut cum să-l întreţină în mod corespunzător, activ. Pentru viaţa fiecăruia în parte, pentru bunul mers al fiecăruia şi relaţia sa cu Dumnezeu, suntem răspunzători personal fiecare în parte. Dacă susţinem că Dumnezeu nu ne mai avertizează, nu ne mai vorbeşte şi nu Îi mai auzim glasul, problema este viaţa noastră. Poate demult am adormit de cale, sau suntem nevegheatori în posturile noastre în care odată, Dumnezeu ne-a plantat.

Suntem datori să ne verificăm zilnic în vieţile noastre ca să vedem dacă nu cumva „sistemul” nostru de avertizare s-a defectat. Haideţi să nu stăm nepăsători faţă de Cuvȃntul lui Dumnezeu care zilnic ne vorbeşte şi ne sfătuieşte, ne înştiinţează că vremurile sunt din ce în ce mai grele, şi trebuie mai cu adroare să stăm în veghere şi să cugetăm la Cuvȃntul lui Dumnezeu!

elefant.ro

You may also read!

Spre marginile pământului – familia Dubei

…„Lăudați pe Domnul, toate Neamurile; slăviți-L, toate noroadele.”  Romani 15:11 Începutul anului a fost dedicat pentru a reflecta la trecut

Read More...

Guvernul Algeriei criticat pentru amenzile grele din cauza transportului Bibliilor

Guvernul Algeriei a fost din nou criticat pentru presupusa discriminare împotriva minorității creștine, de această dată datorită acordării unor

Read More...

Familia Cuceuan: Jurnal de misiune, martie 2018

Evanghelia vestită Surzilor - Familia Cuceuan Romani 15: 20-21 ”Și am căutat să vestesc Evanghelia acolo unde Hristos nu fusese vestit,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2018 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro