Noutăți din proiectul Roma – Zoltán Barabás

In Misiune

„Strigă în gura mare, nu te opri! Înalţă-ţi glasul ca o trâmbiţă!” Isaia 58:1a

zoltan3Salutări sfinte din Târgu Mureș!

În această zi frumoasă de primăvară vă salut, dragi frați și surori, cu multă dragoste. M-am uitat la florile și pomii înfloriți din grădina mea și m-am gândit, cât de nelimitată este dragostea lui Dumnezeu, care se manifestă zi de zi și an de an și se manifestă în acest fel, acest gând a provocat în mine o mulțumire nespus de mare. Nu pot să mă opresc să fiu uimit de reînnoirea naturii și să-l slăvesc pe Dumnezeu pentru tot harul care se manifestă și în felul acesta. Uitându-mă însă puțin înapoi la perioada de iarnă, care tocmai a trecut, pot vedea și acolo harul și dragostea cu care a fost prezent și a purtat de grijă atât fizic cât și sufletesc pe toți oamenii din jurul meu. De aceea vă invit să ne uităm peste câteva evenimente prin care ne-a folosit Domnul în lucrarea Sa, ca să-L slăvim din nou pentru harul Lui nespus de mare.

Lucrarea mea în proiectul Roma

Deja cunoașteți foarte bine domeniile de slujire în care sunt implicat, de aceea aș vrea să reamintesc doar câteva întâmplări, ca să mulțumim și să ne rugăm pentru lucrarea de rodire a Cuvântului.

Înregistrarea CD și predicile

Știm cu toții cât de importante sunt materialele audio pentru grupuri de Romi. Pentru că mulți dintre ei sunt mai puțin educați, analfabetismul este mai mare decât în alte grupuri etnice. Pentru că materialele audio sunt în ziua de azi mai ușor de realizat datorită tehnologiei avansate (atât înregistrarea cât și ascultarea), ne străduim să facem tot necesarul ca să ajungă Vestea Bună și în acest format.

Orele de copii și slujirea de crăciun

Orele de Biblie pentru copii rămân o parte importantă din slujirea mea. Din septembrie am început din nou aceste ore și le țin pe tot parcursul anului școlar. Spre surprindere, copiii nu numai că le iubesc, dar și așteaptă în fiecare săptămână aceste ocazii. Punctul culminant a orelor desigur este perioada crăciunului. Anul trecut, ultima oră a căzut tocmai în ajunul crăciunului și copiii au vrut neapărat să o ținem.

Fiind vacanță, am ținut la amiază această oră și pe lângă prietenul meu Rom, au venit cu mine și doi colegi de-ai mei. Prin bunăvoința unui frate din biserică am organizat ”un mic chef” surpriză pentru ei, cu suc și snackuri. Desigur am recapitulat și întâmplările crăciunului, dar acum cu ajutorul unor întrebări. Sunt foarte recunoscător pentru aceste două echipe mici, dar să ne rugăm ca Domnul să dea pocăință adevărată și întoarcere reală la Hristos la timpul cuvenit.

O altă platformă de slujire pentru copii este misiunea în spital. Aceasta slujire, deși nu este stric limitată la misiunea cu Romii, face parte din marea trimitere referitoare la misiune și dintre alții sunt atinși și mulți copii Romi. Aproape în fiecare an, o parte din slujirea mea de crăciun este participarea ca voluntar la slujirea în spitalul mare al orașului. Activitatea este organizată de preoteasa spitalului, pentru copiii care sunt internați și pentru părinții lor.

Detalii…

Rugăciune pt. Zoltan Barabas

You may also read!

Conferință. Tinerii sunt profund dezamăgiți de presiunea socială a unui corp perfect

Episcopul de Gloucester, Rachel Treweek, urmează să găzduiască o conferință națională săptămâna viitoare, vizând combaterea anxietății imaginii corporale la

Read More...

5 mituri despre relații existente în cultura noastră

Trebuie doar să te uiți la câteva episoade dintr-un serial popular ca să îți dai seama că ceea ce

Read More...

Germania: 97 de atacuri anti-creștine anul trecut, cel mai mult împotriva refugiaților

Poliția federală germană a înregistrat aproape 100 de atacuri împotriva creștinilor sau a instituțiilor creștine din Germania în 2017,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2018 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro