Meditaţie, 22 decembrie 2015

In Articole, Meditatii

“Pentru că, deşi de mult trebuia să fiţi învăţători, aveţi din nou nevoie ca cineva să vă înveţe care sunt elementele începutului cuvintelor lui Dumnezeu şi aţi ajuns să aveţi nevoie de lapte şi nu de hrană tare. Pentru că oricine foloseşte lapte este fără experienţă în cuvântul dreptăţii, pentru că este prunc.” Evrei 5.12,13

meditatiePruncii tânjesc după lapte şi cresc văzând cu ochii hrănindu-se doar cu lapte. Vine însă un timp când încep să mănânce hrană solidă, din ce în ce mai variată. Acest lucru este normal şi sănătos. De fapt, dacă ar continua să se hrănească doar cu lapte, starea lor fizică s-ar deteriora şi ar fi expuşi multor pericole. Nu este acesta cazul multor creştini, din punct de vedere spiritual?

Evreii creştini au fost atenţionaţi că aşa stăteau lucrurile cu ei – nu puteau mânca „hrană tare“. De ce? Trecuseră mai mult de treizeci de ani de când Hristos murise şi Se înălţase la cer. Mulţi dintre ei fuseseră mântuiţi încă de pe atunci (Fapte 6.7), însă continuau să fie ataşaţi de umbrele iudaismului: de templu, de jertfe şi de ritualuri. Dumnezeu fusese foarte răbdător cu ei, datorită legăturilor istorice şi culturale pe care le aveau cu aceste lucruri. Însă acum ei trebuiau să se separe de ele, ieşind „afară din tabără“ (Evrei 13.13). Religia şi tradiţia religioasă pot fi piedici importante în calea progresului spiritual.

Există o altă piedică în calea înţelegerii gândului lui Dumnezeu, aşa cum ne este el revelat în Cuvânt, iar aceasta este purtarea carnală. Corintenii sunt un exemplu clar cu privire la acest aspect. Pavel le-a spus: „V-am dat lapte să beţi, nu hrană tare, pentru că încă n-o puteaţi primi, şi încă nici acum nu puteţi, pentru că tot carnali sunteţi“ (1 Corinteni 2,3). Stilul lor de viaţă carnal, şi chiar păcătos, le împiedicase creşterea spirituală. A fi la stadiul de prunc atunci când ar trebui să fii matur este rezultatul fie al încrederii în tradiţia religioasă, fie al unei purtări carnale.

, GBV Romania

You may also read!

Cine este Dumnezeul tău?

Trupurile noastre au nevoie de odihnă zilnică. Am fost creați după chipul și asemănarea lui Dumnezeu și la fel,

Read More...

„Sufăr de o formă rară de cancer osos”, povestea lui Stoica Alexandru

Nume si prenume: Stoica Alexandru Varsta: 4 Localitatea: Lupeni Diagnostic: Sarcom Ewing sacrat stadiul 4 Suma necesara: 7000 Euro

Read More...

„Descoperă-ţi chemarea ta ca şi lider în domeniul profeional” (30 iunie – 02 iulie, Cluj, România)

Ești un tânăr profesionist cu vârsta între 22 și 35 de ani și lucrezi într-un mediu profesional? Atunci acest

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2017 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro