BisericaMisiune

Salutul nostru de pace din Etiopia – Luminița Prisecaru

luminita0415Nagaye! Salutări de pace din Ale

Motivul tăcerilor noastre, ale misionarilor pot fi multiple. Uneori vine din prea plinul cotidianului, aici pe câmpul de misiune. Dacă ați fost pe câmpul de misiune fie și pe perioadă scurtă, ați văzut la ce mă refer! E greu să transferi ce trăiești în cuvinte… de cele mai multe ori ai sentimentul că rămâi „fără cuvinte”!

Să ne rugăm pentru pace în Ale. În luna august anul trecut, pe când eu eram în România, la granița cu grupul vecin Konso, în zona numita Duro a fost un conflict armat între aceste două grupuri ce a lăsat victime de ambele părți. Acum o lună în urmă am auzit cutremurătoarea veste că un tânăr din Ale a fost atacat și rănit cu maceta. Identitatea atacatorilor este necunoscută dar bănuiala este ca sunt din grupul Konso. Viața tânărului este înafara oricărui pericol dar incidentul a stârnit valuri de frică. Să continuăm a ne ruga ca Dumneze să își aducă Împărăția Sa, așa cum este în ceruri așa și pe pământurile din Ale și Konso. Fie ca instabilitate și fragilitatea vieții experimentate aici să stârnească dorul după viața de dincolo.

„Un val cheamă un alt val, la vuietul căderii apelor Tale…”, așa m-am simțit în ultimul timp lucrând acolo în Ale. Veștile de război au încetat și veștile de boală au început. Simptomele neidentificate medical, pentru o vreme, a unei boli contagioase au adăugat la stresul vieții de zi cu zi acolo. Boala a cauzat moartea a cinci persoane într-o singură familie. Și cazurile s-au multiplicat fără a se înregistra noi decese. Frica și teroarea sunt fără îndoială armele întunericului! Să ne rugăm ca tratamentul pentru acestă boală, care a fost identificată ca difterie, să continue cu succes și mai mult decât oricând inimile multora să se întoarcă la Domnul și uși noi să se deschidă pentru Evanghelie și înaintarea împărăției Lui.

Mulțumim Domnului pentru răspunsul rugăciunilor în a avea un alt traducător în locul fratelui mai în vârstă Gebreab care a părăsit echipa. Numele său este Dawit și în ciuda faptului că este tânăr are o inimă mare pentru Împărăția Tatălui din Ceruri! E dornic să învețe și cred că a avut un start bun în echipă. Să continuam a ne ruga pentru el ca Domnul să îi întărească chemarea la această lucrare. Să ne rugăm și pentru ca anul acesta să poată merge în Adiss Ababa pentru a putea lua parte la cursul de instruire pentru traducerea Bibliei.

Rugați-vă pentru comunitatea creștinilor din orașul Gawwada unde avem biroul de traducere. Să ne rugăm pentru ca Numele Domnului să fie sfințit prin mărturia noastră și a tuturor credincioșilor de acolo. Biserica locală a început organizarea de grupuri de casă pentru rugăciune și părtășie. Aș vrea să vă rugați pentru ca Domnul să însuflețească prin Duhul Său această lucrare bună a liderilor creștini de acolo.

Continuați să vă rugați pentru o decizie în ceea ce privește alegerea unui dialect pentru standardizarea limbii scrise în Ale. La începutul lunii ianuarie a.c., am avut o întâlnire cu oficialitățile guvernamentale locale explicându-le din nou nevoia urgentă a unei decizii în acest sens. Am folosit pentru aceasta două broșuri cuprinzând povestea Crăciunului repovestită în scris în două dialecte diferite din Ale (așa cum lucrăm până acum). Credem că a fost o discuție bună, așa cum au mai fost și altele din trecut. Rugați-vă pentru ca Dumnezeu să miște lucrurile într-o direcție practică de luare a acestei decizii.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button