Meditatii

Nu renunța . . .

 

”El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care îşi dă rodul la vremea lui şi ale cărui frunze nu se veştejesc: tot ce începe, duce la bun sfârşit.” (Psalmul 1:3)

rugaciuneCând rostești cuvântul luptă prima imagine care îți apare în minte sunt luptele dintre doua persoane. Violența fizică cuprinde aproape toată definiția cuvântului.

În câte domenii din viața ta nu trebuie să duci zilnic o luptă? Dezamăgirea, frustrarea, supărarea, singurătatea, neglijența și piedicile te doboară, îți limitează puterile pentru a mai continua sa lupți.

Lupta ta zilnică este să îți răstignești firea? Te lupți să ai un limbaj după placul lui Dumnezeu? Te lupți să treci cu bine peste examenele școlare? Te lupți să rămâi credincios la locul de munca? Te lupți să împlinești Cuvântul în viața de zi cu zi? Încerci din răsputeri sa iți iubești părinții, frații? Vrei să renunti la școala, la locul de munca, la relația cu prietenul/prietena ta? Nu înțelegi de ce tocmai acum Dumnezeu a luat din viața ta persoana dragă ție? Tânjești după o situație financiară mai bună? Te lupți să crezi în continuare că Dumnezeu nu te-a uitat? Luptele sunt mari și grele. Încercările zilnice și cele pe care le ai de ani de zile iți clatină credința?

Uneori ți se pare absurd să auzi că Dumnezeu este în controlul tuturor lucrurilor, dar El chiar ESTE. Inima ta este ca un câmp de luptă, acolo bătălia este mare. Lupta între dezamăgire și acceptare, frustrare și împlinire, supărare și bucurie, singurătate și prieteni, neglijență și dăruire, piedici și șanse, distruge inima.

Alege să te încrezi în Dumnezeu și încredințează-ți luptele în mana Lui. Crede versetul care spune că ”De altă parte, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, și anume spre binele celor ce sunt chemați după planul Său.”  Romani 8:28

Luptele tale sunt îngăduite de Dumnezeu! El știe care va fi finalul luptei tale, tot ce trebuie sa faci e să te încrezi în El, să stărui în rugăciune și să nu abandonezi lupta în care ești.

”Stați gata, dar, având mijlocul încins cu adevărul, îmbrăcați cu platoșa neprihănirii având picioarele încălțate cu râvna Evangheliei păcii. Pe deasupra tuturor acestora, luați scutul credinței, cu care veți putea stinge toate săgețile arzătoare ale celui rău Luați și coiful mântuirii și sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu.” (Esenieni 6:14-17)
Lupta se sfârșește cu biruință, dar nu poate fi biruință dacă nu treci prin toate etapele luptei. Doar cu Dumnezeu poți avea parte de biruință, doar cu El lupta între dragoste și ură poate câștiga dragostea.

„Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.”  (Isaia 41:10)

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button