ExterneStiri

Temple Institute anunţă construcţia celui de al Treilea Templu

al-treilea-templu-300x178Trecând peste dificultăţile actuale generate de războiul contra Hamas din Gaza, membrii Temple Institute din Israel, impulsionează o campanie mondială pentru construcţia lui Beit HaMikdash (Sfântul Templu), numele mai des utilizat fiind cel de al Treilea Templu.

Primul Templu a fost originalul, construit de împăratul Solomon şi terminat în anul 950 î.H. şi distrus de babilonieni în anul 586 î.H. A fost reconstruit de evreii întorşi din exilul babilonian, sub Zorobabel (Ezra cap 3 – 6), care a fost reabilitat şi extins de către Irod cel Mare, dar şi acesta a fost distrus în anul 70 d.H. de către armata romană, exact aşa cum a profeţit Isus „că nu va rămânea piatră pe piatră care să nu fie dărâmată” (Matei 24:1, 2).

Anul trecut, această mişcare a făcut un pas important, când au fost reiniţiate sacrificiile rituale într-un local privat, unde preoţii şi leviţii antrenaţi de rabini, au reluat ritualurile descrise în Vechiul Testament.

Apoi tot aceştia au anunţat că toate piesele interioare ale Templului sunt pregătite, inclusiv perdeaua care separă Locul Sfânt de Locul Prea-Sfânt, cu excepţia Chivotului Legământului, despre care rabinii cred că se află îngropat în Muntele Templului şi că acesta ar putea fii recuperat.

O problemă importantă este aceea că aşezarea viitorului templu ar fi exact pe locul unde se află azimoscheea Domul Stâncii, locul fiind considerat ca al doilea loc sfânt de către musulmani.

Dar în video-ul pe care Temple Institute îl prezintă ca şi campanie promoţională, acesta apare într-un spaţiu în care moscheea Domul Stâncii deja nu mai există. Fraza finală din video este: „Aceasta este generaţia: tinerii sunt pregătiţi”.

Citeşte mai mult pe www.stiricrestine.ro 

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button