Ascultă, ca să poţi aduce jertfă!

In Devotionale, Mesaj Biblic

golden-bibleȊn viaţa de zi cu zi, copiii ştiu, sau cel puţin ar trebui să ştie, că ascultarea de părinţii lor este un lucru plăcut înaintea lui Dumnezeu, dar şi un lucru moral în societatea noastră.

Tot astfel, ascultarea nu se datoreaza celor mici, nici măcar celor care sunt sub autoritatea altora la lucru, sau în instituţiile de stat, ci ea se adreseaza tuturor oamenilor de pe pământ, fie copii, fie oameni majori sau vârstnici!

Cuvântul lui Dumnezeu, da, numai el este autoritar peste toată suflarea pământului, de aceea, ascultarea este lucrul cel mai important în Cuvântul lui Dumnezeu.

Ȋn Vechiul Testament, avem multe astfel de exemple, atât pozitive, cât şi negative. Vedem de multe ori oameni care n-au ascultat de Cuvântul lui Dumnezeu, şi prin aceasta au dovedit neascultare, atrăgând asupra lor şi de cele mai multe ori asupra poporului lui Dumnezeu blesteme care erau scrise în Cartea Legii. Dacă în vremurile străvechi, ascultarea şi neascultarea au fost răsplătite cu o dreaptă dreptate, oare nu la fel se întâmplă şi azi?

Ȋmi aduc aminte de promisiuni din copilărie, atunci când părinţii promit copiilor, că, daca îi vor asculta şi vor face cutare şi curare lucru vor primi o jucărie preferată de ei sau vor primi o cutie cu bomboane. Cât de tentante par să fie promisiunile pentru un copil, vedem din nou exemple cum o majoritate asculta şi cealaltă majoritate calcă cuvântul parinţilor.

Ȋn calitate de copii ai lui Dumnezeu, El (Dumnezeu), doreşte ca şi copiii Lui să-I asculte legile şi poruncile. Găsim în întreaga Scrptură, moduri, exemple şi porunci cum trebuie să fie viaţa creştinului, lucrurile pe care nu are voie să le facă, poftele care trebuie să şi le stăpântească, şi lucruri pe care un creştin dacă le face Dumnezeu se bucură.

Neascultarea, care vine din roada firii, întotdeauna va lupta împotriva ascultării care este roada Duhului, iar acest lucru va ţine până când Dumnezeu va hotărâ să-şi ia Mireasa Sa la ceruri.

Jertfa plăcută înaintea lui Dumnezeu porneşte de la cuvântul “ascultare”, care mai presus de toate este tot o jertfă pe care Dumnezeu o doreşte ca fiecare dintre copii Lui să o aducă!

Cât de mult ne străduim să aducem pe altarele noasrea de rugăciune, jertfa ascultării ?!?

You may also read!

Un ajutor pentru Evanghelia Luca – familia Taciuc

Dragi fraţi şi surori, rude apropiate, iubiţi prieteni, Fie ca Domnul Isus să vă binecuvânteze în tot ceea ce

Read More...

Îndrăzneala şi puterea credinţei

Ionatan a zis tânărului care-i purta armele: „Hai să trecem la straja acestor necircumciși; poate că Domnul va lucra

Read More...

O dovadă a vieţii eterne dincolo de moarte

Stând singur undeva, îţi poţi imagina lucruri foarte diverse: că eşti preşedintele S.U.A, că eşti secretarul O.N.U, că eşti

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2017 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro