Căci un Copil ni s-a născut

In Devotionale

Căci un Copil ni s-a născutUna dintre greşelile prezente în rugăciunile noastre este că atunci când se apropie Crăciunul, unii dintre noi rostim “Doamne, sa Te naşti şi în inima noastră; a lor”. Să spui asta, este o erezie, deoarece Isus s-a născut! Nu se mai poate naşte! Însă avem această veste bună! El e viu! Adevărata însemnătate a Crăciunului este El, Isus cel veşnic, nu cadourile! Dar totuşi, în această perioadă a Crăciunului, noi obişnuim să facem cadouri. Unii dăruiesc, alţii primesc. Dacă privim în Scriptură, la naşterea Domnului Isus Cristos, observăm:

  1. El s-a năascut într-o iesle. Şi cu toţii ştim că ieslea miroase greu. Nici măcar nu s-a născut într-un loc clădit şi îngrijit.
  2. Magii au venit cu daruri pentru El. I-au adus aur, tămâie şi smirnă. Dar oare ce înseamnă aceste daruri? Ce reprezintă ele?

Ce putem observa este că dacă ne gândim bine, aurul semnifică ceva scump. În acea vreme doar împăraţii primeau ca dar aur. Astfel, acest dar arată că Isus este Împărat.

Dar oare ce semnifică tămâia? În Vechiul Testament, când oamenii aduceau arderi de tot lui Dumnezeu, putem observa că tămâia are o semnificaţie importantă, deoarece numai Dumnezeu primea tămâie. Astfel, acest dar “tămâia” arată că Isus este Dumnezeu.

Smirna, celălalt dar. Ce am face noi dacă ar veni cineva la ziua noastră de naştere aducând ca şi dar un sicriu? Nu e aşa că am spune că omul respectiv nu e întreg la minte? Cum să aducă ca dar un sicriu? Ar însemna că acest om ne doreşte moartea, sau că ştie că vom muri curând. Evreii aveau ca obicei să folosească smirna atunci când un everu murea. Ei ungeau trupul celui mort cu smirnă iar apoi îl înfăşurau. Şi aceasta este semnificaţia acestui dar: Isus a fost singurul care s-a născut pentru a muri. Toţi ne naştem pentru a trăi. Însă El s-a născut pentru a muri. Acest dar arată deci şi că El a fost Om.

Acum să ne gândim ce ar fii dacă din Confucianism ar fii scos Confucius? Nu e aşa că această religie, Confucianismul, ar continua să existe? La fel şi cu Budha, dacă ar fii scos din Budism, Budismul ar continua să existe. Însă, dacă Isus Cristos ar fii scos din Creştinism, Creştinismul nu ar mai exista. Şi aceasta pentru că Creştinismul nu e o religie, ci o Persoană! Creştinism vine de la Cristos. Şi astfel creştini sunt cei care calcă pe urmele lui Cristos!

Vestea bună: un Copil ni s-a născut! Predă-I inima! Închină-te lui Isus a ceea ce este acum, nu a ceea ce a fost: un copilaş. Deoarece pe un copil îl poţi manipula. Primeşte acest dar! Nu e un dar împachetat cu panglică şi pus într-o cutie frumos împachetată. E un Dar veşnic!

elefant.ro

You may also read!

Evanghelistul Billy Graham, şi-a încheiat alergarea pe acest pământ

Cel mai mare evanghelist al secolului XX și-a încheiat alergarea și a plecat în veșnicie la vârsta onorabilă de

Read More...

Conferință. Tinerii sunt profund dezamăgiți de presiunea socială a unui corp perfect

Episcopul de Gloucester, Rachel Treweek, urmează să găzduiască o conferință națională săptămâna viitoare, vizând combaterea anxietății imaginii corporale la

Read More...

5 mituri despre relații existente în cultura noastră

Trebuie doar să te uiți la câteva episoade dintr-un serial popular ca să îți dai seama că ceea ce

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2018 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro