Căci un Copil ni s-a născut

In Devotionale

Căci un Copil ni s-a născutUna dintre greşelile prezente în rugăciunile noastre este că atunci când se apropie Crăciunul, unii dintre noi rostim “Doamne, sa Te naşti şi în inima noastră; a lor”. Să spui asta, este o erezie, deoarece Isus s-a născut! Nu se mai poate naşte! Însă avem această veste bună! El e viu! Adevărata însemnătate a Crăciunului este El, Isus cel veşnic, nu cadourile! Dar totuşi, în această perioadă a Crăciunului, noi obişnuim să facem cadouri. Unii dăruiesc, alţii primesc. Dacă privim în Scriptură, la naşterea Domnului Isus Cristos, observăm:

  1. El s-a năascut într-o iesle. Şi cu toţii ştim că ieslea miroase greu. Nici măcar nu s-a născut într-un loc clădit şi îngrijit.
  2. Magii au venit cu daruri pentru El. I-au adus aur, tămâie şi smirnă. Dar oare ce înseamnă aceste daruri? Ce reprezintă ele?

Ce putem observa este că dacă ne gândim bine, aurul semnifică ceva scump. În acea vreme doar împăraţii primeau ca dar aur. Astfel, acest dar arată că Isus este Împărat.

Dar oare ce semnifică tămâia? În Vechiul Testament, când oamenii aduceau arderi de tot lui Dumnezeu, putem observa că tămâia are o semnificaţie importantă, deoarece numai Dumnezeu primea tămâie. Astfel, acest dar “tămâia” arată că Isus este Dumnezeu.

Smirna, celălalt dar. Ce am face noi dacă ar veni cineva la ziua noastră de naştere aducând ca şi dar un sicriu? Nu e aşa că am spune că omul respectiv nu e întreg la minte? Cum să aducă ca dar un sicriu? Ar însemna că acest om ne doreşte moartea, sau că ştie că vom muri curând. Evreii aveau ca obicei să folosească smirna atunci când un everu murea. Ei ungeau trupul celui mort cu smirnă iar apoi îl înfăşurau. Şi aceasta este semnificaţia acestui dar: Isus a fost singurul care s-a născut pentru a muri. Toţi ne naştem pentru a trăi. Însă El s-a născut pentru a muri. Acest dar arată deci şi că El a fost Om.

Acum să ne gândim ce ar fii dacă din Confucianism ar fii scos Confucius? Nu e aşa că această religie, Confucianismul, ar continua să existe? La fel şi cu Budha, dacă ar fii scos din Budism, Budismul ar continua să existe. Însă, dacă Isus Cristos ar fii scos din Creştinism, Creştinismul nu ar mai exista. Şi aceasta pentru că Creştinismul nu e o religie, ci o Persoană! Creştinism vine de la Cristos. Şi astfel creştini sunt cei care calcă pe urmele lui Cristos!

Vestea bună: un Copil ni s-a născut! Predă-I inima! Închină-te lui Isus a ceea ce este acum, nu a ceea ce a fost: un copilaş. Deoarece pe un copil îl poţi manipula. Primeşte acest dar! Nu e un dar împachetat cu panglică şi pus într-o cutie frumos împachetată. E un Dar veşnic!

epiesa.ro

You may also read!

Pakistan: Părinții îndoliați acceptă compensația dar suspectul este eliberat

Familia unui băiat creștin care a fost bătut până la moarte în a doua zi de liceu, a acceptat

Read More...

25 de ani de istorie pentru ghidul „30 de zile de rugăciune pentru lumea musulmană”

Anul acesta se împlinesc 25 de ani de la prima apariţie a ghidului de rugăciune, acesta fiind gândit ca

Read More...

Germania – Ofițer de educație: Credința creștină face copiii încrezători în sine

Când copiii cresc cu povești biblice precum "David și Goliat", în care cei mai slabi au șansa, chiar și

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2018 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro