Devotionale

Căci un Copil ni s-a născut

Căci un Copil ni s-a născutUna dintre greşelile prezente în rugăciunile noastre este că atunci când se apropie Crăciunul, unii dintre noi rostim „Doamne, sa Te naşti şi în inima noastră; a lor”. Să spui asta, este o erezie, deoarece Isus s-a născut! Nu se mai poate naşte! Însă avem această veste bună! El e viu! Adevărata însemnătate a Crăciunului este El, Isus cel veşnic, nu cadourile! Dar totuşi, în această perioadă a Crăciunului, noi obişnuim să facem cadouri. Unii dăruiesc, alţii primesc. Dacă privim în Scriptură, la naşterea Domnului Isus Cristos, observăm:

  1. El s-a năascut într-o iesle. Şi cu toţii ştim că ieslea miroase greu. Nici măcar nu s-a născut într-un loc clădit şi îngrijit.
  2. Magii au venit cu daruri pentru El. I-au adus aur, tămâie şi smirnă. Dar oare ce înseamnă aceste daruri? Ce reprezintă ele?

Ce putem observa este că dacă ne gândim bine, aurul semnifică ceva scump. În acea vreme doar împăraţii primeau ca dar aur. Astfel, acest dar arată că Isus este Împărat.

Dar oare ce semnifică tămâia? În Vechiul Testament, când oamenii aduceau arderi de tot lui Dumnezeu, putem observa că tămâia are o semnificaţie importantă, deoarece numai Dumnezeu primea tămâie. Astfel, acest dar „tămâia” arată că Isus este Dumnezeu.

Smirna, celălalt dar. Ce am face noi dacă ar veni cineva la ziua noastră de naştere aducând ca şi dar un sicriu? Nu e aşa că am spune că omul respectiv nu e întreg la minte? Cum să aducă ca dar un sicriu? Ar însemna că acest om ne doreşte moartea, sau că ştie că vom muri curând. Evreii aveau ca obicei să folosească smirna atunci când un everu murea. Ei ungeau trupul celui mort cu smirnă iar apoi îl înfăşurau. Şi aceasta este semnificaţia acestui dar: Isus a fost singurul care s-a născut pentru a muri. Toţi ne naştem pentru a trăi. Însă El s-a născut pentru a muri. Acest dar arată deci şi că El a fost Om.

Acum să ne gândim ce ar fii dacă din Confucianism ar fii scos Confucius? Nu e aşa că această religie, Confucianismul, ar continua să existe? La fel şi cu Budha, dacă ar fii scos din Budism, Budismul ar continua să existe. Însă, dacă Isus Cristos ar fii scos din Creştinism, Creştinismul nu ar mai exista. Şi aceasta pentru că Creştinismul nu e o religie, ci o Persoană! Creştinism vine de la Cristos. Şi astfel creştini sunt cei care calcă pe urmele lui Cristos!

Vestea bună: un Copil ni s-a născut! Predă-I inima! Închină-te lui Isus a ceea ce este acum, nu a ceea ce a fost: un copilaş. Deoarece pe un copil îl poţi manipula. Primeşte acest dar! Nu e un dar împachetat cu panglică şi pus într-o cutie frumos împachetată. E un Dar veşnic!

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button