DevotionalePovestiri cu Talc

Exista Dumnezeu?

1462920_749660018394970_1695075566_nOdată un bărbat a mers la frizerie pentru a se tunde și a se bărbieri. De îndată ce frizerul a început să lucreze, a început și discuția dintre cei doi. Au discutat despre foarte multe lucruri, după care au atins și subiectul religiei și al lui Dumnezeu. Frizerul îndată a spus:

– Nu cred că există Dumnezeu.

– De ce?, l-a întrebat clientul.

– E foarte simplu. Ieși afară în stradă și vei înțelege de ce nu există Dumnezeu. Spune-mi, dacă Dumnezeu există, de ce sunt atâția perverși? De ce atâția copii părăsiți? Dacă Dumnezeu ar exista, nu ar exista nici nefericire, nici durere. Nu pot să-mi închipui un Dumnezeu care iubește și compătimește, dar să îngăduie și toate acestea care se întâmplă.

Clientul s-a gândit puțin, însă nu a răspuns nimic pentru că nu a vrut să strice discuția. În cele din urmă frizerul și-a terminat treaba, iar clientul a plecat. Dar, de îndată ce a ieșit din frizerie, a văzut un bărbat cu părul lung și ondulat și o barba mare, însă murdare și slinoase. Era foarte murdar și neîngrijit. În acea clipă clientul s-a întors din drum și a intrat din nou în frizerie, spunându-i frizerului:

– Știi ceva? Nu există frizeri.

– Cum poți spune așa ceva?, a întrebat uimit frizerul. Nu vezi că eu sunt frizer? Abia te-am tuns și bărbierit. Ce sunt aceste cuvinte ale tale?

– Nu!, a răspuns clientul și a continuat. Dacă ar fi exista frizeri, nu ar fi existat oameni nepieptănați și cu păr lung și murdar, ca tipul cel de afară.

– Ba da, există frizeri, dar aceasta se întâmplă pentru că oamenii nu vin la mine.

– Exact!, a răspuns clientul. Aceasta este problema. Și Dumnezeu există, dar cele spuse de tine se întâmplă pentru că oamenii nu merg la El și nu cer ajutor de la El. De aceea există atâta durere și nefericire în lume.

Sursa: aici
Show More

Related Articles

2 Comments

  1. Basmele astea pentru copii nu explica problema raului si a suferintei.Explicatia cu „liberul arbitru” este infantila pentru ca nu poate exista libertate absoluta : este ca si cum am spune ca parintii nu au nici o responsabilitate in educatia copiilor.Eu unul nu as permite ca la mine acasa sa se petreaca vreo nelegiuire.Cred ca nici voi…

    1. BUNA.ESTE ADEVARAT CA O POVESTE NU VA POATE CONVINGE DE EXISTENTA LUI DUMNEZEU,DAR BIBLIA SI CREATIA, POATE.INCERCATI SA LE STUDIATI SI NU VETI AVEA DE PIERDUT NIMIC.PROBABIL ATI CITIT MULTE CARTI DAR NU PUTETI AVEA O PARERE CLARA FARA SA LUATI IN CONSIDERARE SI PAREREA LUI DUMNEZEU REVELATA IN SCRIPTURA.VA SUGEREZ UN SITE CARE V-AR PUTEA AJUTA(JW.ORG).VAD CA AVETI MULTE INTREBARI.SPER SA VA FIE DE FOLOS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button