Articole

A fi educabil oriunde şi oricând

Roada Duhului, dimpotriva, este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, (Galateni 5:22)

Se spune ca doi vanatori iscusiti au plecat sa vaneze elani, undeva in munti.

Fiecare a impuscat cu succes un elan. Cand a venit sa-i ia, pilotul s-a uitat la animalele vanate si a spus:

– Imi pare rau, dar avionul acesta nu poate suporta decat greutatea unui singur elan. Daca ii luam pe amandoi, avionul se va prabusi.

– Anul trecut, insistara vanatorii, pilotul unui avion cam de marimea acestuia ne-a lasat sa-i luam pe amandoi in avion.

Pana la urma, pilotul a cedat si cei doi vanatori si-au inceput zborul spre casa. Nu dupa mult timp, au aparut probleme. Motorul suprasolicitat a inceput sa icneasca, iar avionul a inceput sa piarda altitudine. In cele din urma, s-au prabusit intr-o zona pustie. Taransu-se afara din epava avionului, unul din vanatori l-a intrebat pe celalalt:

– Stii cumva unde suntem?

Celalalt a replicat:

– Cred ca suntem la vreo doi kilometri de locul unde ne-am prabusit data trecuta.

Desi povestioara de mai sus este mai degraba o gluma buna, totusi sunt cateva lectii de invatat din ea. Cum ne comportam atunci cand trebuie sa renuntam la dorintele noastre in favoarea vecinului, prietenului sau colegului nostru? Poate ca cineva vine cu o idee la care ne-ar fi placut sa nue gandim noi. Mandria sat deseori in calea acceptarii sfatului sau a disciplinii cu blandete.

Toti suntem niste oameni inclinati sa greseasca. Cei din jurul nostru pot sa fie experti in a vedea pericolele pe care noi nu le putem distinge. Samson si-a facut propriul drum in viata, neascultand sfaturile bune, si asta i-a adus multe necazuri, deoarece n-a vrut sa asculte de glasul Domnului.

Virtutea acceptarii punctului de vedere al celuilalt, cu exceptia celor cere nu sunt scripturale, e ceva ce trebuie sa ne straduim sa dobandim daca dorim totusi sa traim o viata in pace si armonie cu ceilalti cat si in legatura stransa cu Dumnezeu, Creatorul nostru.

Viata crestina inseamna si jertfa, renuntare, capitulare, si avem nevoie de ajutorul lui Dumnezeu pentru aceasta, astfel la primul „avion” care il vom plati, ne vom prabusii tot ca si vanatorii.

Morala: Smerenia nu inseamna sa te gandesti mai putin la tine, ci inseamna rastignirea sinelui!

foto: trilulilu.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button