Triunghiul: fete-haine-băieţi

In Adolescenti

triunghiul fete-haine-băieţiAzi noapte, din cauza unei insomnii ghiciți la ce îi putea zbura gândul unei fete: la haine! Însă nu cu ce pantofi să îmi asortez rochia de duminică, ci la relația dintre noi, fetele, hainele și băieții.

Marea majoritate dintre noi avem o grămadă de haine din care în cel mai fericit caz purtăm jumătate. Însă le cumpărăm ba de dragul mersului la cumpărătui, ba că s-ar putea să le purtăm mai știu eu când.
Cineva spunea că noi, fetele, ne aranjăm, împopoțonăm ca să fim cu un pas în fața celei de lângă noi. Oare așa o fi?

Asta nu știu, dar sunt 100% sigură că uneori alegem hainele doar pentru a-i impresiona sau atrage pe băieți.

Scopul hainelor a fost altul. A fost de a ne acoperi goliciunea, nu de a o evidenția. Ne pricepem foarte bine la a le atrage atenția băieților printr-o fustă nu prea lungă, printr-un pantalon nu prea larg sau printr-un maieuaș nevinovat.

Dragelor, dacă un băiat te observă, dacă e captat de hainele tale cred că trebuie făcut un refresh garderobei. Știu și eu că te gândești că băieții din ziua de azi sunt cu capul numai la ce nu trebuie. Da, ai dreptate. Marea majoritate așa sunt, dar așa suntem și noi. Noi vrem ca ei să ne resptecte, dar noi nu știm să ne respectăm. Domnul spune” vai de cel prin care vine prilejul de păcătuire.” Deci dacă hainele tale îl fac pe cel de lângă tine să păcătuiască, îmbracă-te în așa fel să nu fi găsită vinovată în ziua judecății.

Acum, nu sunt îngustă să spun că trebuie să mergem la mănăstire să ne cumpărăm haine decente. Știu și eu cât de greu se găsesc astfel de haine, că uneori îmi vine să merg la cursuri de croitorie doar ca să mi le pot face singură.
Un pont care mă ajută să mă decid dacă să îmi cumpăr sau nu un anumit obiect vestimentar.
Uită-te la el și întreabă-te: Oare Domnul ar fi mulțumit de felul în care ar arăta acest obiect asupra-mi? Oare această piesă vestimentară ar arăta că trupul meu e templul Duhului Sfînt sau nu?

Băiatul care e atras de hainele tale e atras de pământ, iar scopul tău e cerul de aceea renunță la a te vinde.

Dacă te gîndești că altfel nu vei putea ține un băiat lângă tine să știi că un băiat nu trebuie ținut. El trebuie lăsat să aleagă. El trebuie să te aleagă pe tine, nu hainele tale. Cel ce îți alege hainele, după ce te ajută să scapi de ele, șansele sunt destul de mari ca să te lase și pe tine.
*articol scris de Bora Doroteea

You may also read!

Un ajutor pentru Evanghelia Luca – familia Taciuc

Dragi fraţi şi surori, rude apropiate, iubiţi prieteni, Fie ca Domnul Isus să vă binecuvânteze în tot ceea ce

Read More...

Îndrăzneala şi puterea credinţei

Ionatan a zis tânărului care-i purta armele: „Hai să trecem la straja acestor necircumciși; poate că Domnul va lucra

Read More...

O dovadă a vieţii eterne dincolo de moarte

Stând singur undeva, îţi poţi imagina lucruri foarte diverse: că eşti preşedintele S.U.A, că eşti secretarul O.N.U, că eşti

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2017 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro