Articole

„Te iubesc”, daca…

P_S__I_love_you_by_anjelicekUn timp in care durerea si nesiguranta apasa tot mai adanc. O vreme in care totul se cumpara cu bani si dragostea nu’i pe gratis. O lume care dupa “Te iubesc” nu pune punct ci virgula si aceasta este urmata de o conditie…”daca”. Putini mai sunt acei care iubesc si atat. Si multi sunt acei care conditioneaza iubirea. De fapt ei nici nu stiu ce este aceea iubire pentru ca nu au experimentat’o niciodata. IL iubim pe Dumnezeu cu conditii, daca ne vindeca, daca ne ajuta sa trecem examenul asta si cel viitor, daca ne ajuta sa ne gasim un loc de munca, daca o face bine pe mama, daca ma vindeca pe mine de boala care imi macina trupul, si niciodata nu’L iubim si atat. Din contra, in loc sa’i oferim noi ceva pentru ai demonstra cat iL iubim, pretindem ca El sa ne dea ba una ba alta. O dragoste egoista este a noastra. Daca stau bine sa ma gandesc, nici nu i’as spune dragoste. Intotdeauna Dumnezeu cand a spus ca ne iubeste a urmat si o explicatie sau o dovada a dragostei Lui si nicidecum o conditie. Ne iubeste atat de mult incat ne’a oferit libertatea de a alege ce vrem sa facem, pe cine sa iubim. Dar noi…intotdeauna continuam sa insiram conditii dupa virgula.

Am auzit multa lume cerandu’I lui Dumnezeu un semn, sa’i ajute intr’o situatie, sau sa le rezolve problemele, promitand ca vor crede in existenta Lui, sau ca iL vor urma intreaga viata. Cata inselaciune. Dumnezeu nu se lasa convins de aceste promisiuni vechi de ani si ani. Dumnezeu asteapta ca noi sa facem primul pas si apoi El va face doi sau mai multi. Vrea sa’L iubim si atat, fara conditii. Nu doreste o dragoste cu interes. Chiar si eu de multe ori am strigat catre El cerandu’I una sau alta si promitand ca voi face mai apoi. Niciodata nu mi’a raspuns, pentru ca asta este o dragoste copilareasca. Doar copii mici te iubesc daca le dai bomboane sau ciocolata.

Ma intreb, daca cineva ar veni si ti’ar spune “Te iubesc, daca…” cum ai reactiona? Ai crede chiar ca te poate iubi? Nu ai vrea sa te iubeasca punct?

Daca tu CREZI ca Dumnezeu te iubeste, lasa’L pe El sa se  lase descoperit la momentul potrivit si sa intervina in rezolvarea problemelor tale atunci cand stie El mai bine. Nu’i conditiona dragostea! Lasa’L pe El sa aleaga cum si cand!

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button