Iubirea- cuvântul cu definiţii multiple

In Editoriale, Familie

loveDin cele mai vechi timpuri oamenii au încercat să definească acestu cuvânt: iubirea, sau mai degrabă spus acest sentiment mai mult sau mai puţin practicat de unii dintre noi. Desigur, dacă ne vom raporta la iubirea de oameni, avem multe de învăţat din realitatea noastră în contradicţie cu Sfânta Scriptură care ne spune că iubirea trebuie să fie prioritatea numărul unu în viaţa noastră de creştini.

Pe de altă parte, raportându-ne la iubirea sentimentală- acel fior sau poate sau acel sentiment de atracţie pentru persoana iubită, şi aici vom avea de discutat, de comentat şi de argumentat multe. Cum am mai scris şi în alte rânduri, într-una din căutările de astăzi pe site-ul nostru (www.totalschimbat.ro), am găsit următoarea căutare: „texte crestine superb de frumoase pentru iubita”. Nu ştiu la ce s-a referit persoana-autor făcând această cautare, însă sunt sigur că dorea câteva cuvinte care să poată să le folosească pentru persoana iubită.

De multe ori în viaţă încercăm să menţinem relaţiile noastre doar prin vorbe (să nu mă înţelegeţi greşit!, nu vreau să subestimez schimbul de mesaje dintre doi îndragostiţi- şi aceasta e o formă de a-ţi exprima unele sentimente, şi nu vreau să vorbesc neapărat despre căutarea făcută de respectivul-autor în privinţa mesajelor), fără să ştim că cea mai mare importanţă în relaţia noastră este comportamentul şi felul tău de a fi! Bineînţeles, în situaţii în care tu eşti un autor al unei probleme care te fac să devii vinovat textele „superbe de dragoste” nu vor avea nicio valoare în faţa persoanei dragi ţie. Dacă un gest pe care firea îl detestă va fi făcut, adică acea formă în care să mergi înaintea celui care i-ai greşit şi să îţi zdrobeşti mândria ta, iar cu lacrimile pocăinţei în ochi şi cu umilinţă deplină îţi vei cere iertare pentru faptele tale pline de încăpăţânare şi mândrie, inimile zdrobite vor fi ridicate şi puse pe o treaptă a iubirii mai sus.

Cedarea, recunoştinţa, iertarea, răbdarea- de fapt toate aceste lucruri care ne sunt descrise în 1 Corinteni: 13, toate aceste lucruri de care are nevoie o relaţie ca să funcţioneze sunt lucruri care fac mai mult decât toate textele superbe de dragoste din lume.

Nu subestimez puterea cuvintelor frumoase spuse la timpul potrivit, însă puterea faptelor înţelepte va face ca o relaţie să funcţioneze în parametrii biblici!

You may also read!

Salutări din Etiopia – familia Pașcalău

ZILE DE SĂRBĂTOARE Nu de multe ori ne-am pus straie de sărbătoare de când suntem pe câmpul de misiune,

Read More...

Meditaţie – 07.01.2018

„Căci acolo unde sunt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, sunt şi Eu în mijlocul lor.” (Matei 18:20)

Read More...

10 calităţi ale unui lider înţelept, de Bebe Ciausu

Dacă acţiunile tale îi inspiră pe alţii să viseze mai mult, să înveţe mai mult şi să facă mai

Read More...

One commentOn Iubirea- cuvântul cu definiţii multiple

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2017 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro