Iubirea- cuvântul cu definiţii multiple

In Editoriale, Familie

loveDin cele mai vechi timpuri oamenii au încercat să definească acestu cuvânt: iubirea, sau mai degrabă spus acest sentiment mai mult sau mai puţin practicat de unii dintre noi. Desigur, dacă ne vom raporta la iubirea de oameni, avem multe de învăţat din realitatea noastră în contradicţie cu Sfânta Scriptură care ne spune că iubirea trebuie să fie prioritatea numărul unu în viaţa noastră de creştini.

Pe de altă parte, raportându-ne la iubirea sentimentală- acel fior sau poate sau acel sentiment de atracţie pentru persoana iubită, şi aici vom avea de discutat, de comentat şi de argumentat multe. Cum am mai scris şi în alte rânduri, într-una din căutările de astăzi pe site-ul nostru (www.totalschimbat.ro), am găsit următoarea căutare: „texte crestine superb de frumoase pentru iubita”. Nu ştiu la ce s-a referit persoana-autor făcând această cautare, însă sunt sigur că dorea câteva cuvinte care să poată să le folosească pentru persoana iubită.

De multe ori în viaţă încercăm să menţinem relaţiile noastre doar prin vorbe (să nu mă înţelegeţi greşit!, nu vreau să subestimez schimbul de mesaje dintre doi îndragostiţi- şi aceasta e o formă de a-ţi exprima unele sentimente, şi nu vreau să vorbesc neapărat despre căutarea făcută de respectivul-autor în privinţa mesajelor), fără să ştim că cea mai mare importanţă în relaţia noastră este comportamentul şi felul tău de a fi! Bineînţeles, în situaţii în care tu eşti un autor al unei probleme care te fac să devii vinovat textele „superbe de dragoste” nu vor avea nicio valoare în faţa persoanei dragi ţie. Dacă un gest pe care firea îl detestă va fi făcut, adică acea formă în care să mergi înaintea celui care i-ai greşit şi să îţi zdrobeşti mândria ta, iar cu lacrimile pocăinţei în ochi şi cu umilinţă deplină îţi vei cere iertare pentru faptele tale pline de încăpăţânare şi mândrie, inimile zdrobite vor fi ridicate şi puse pe o treaptă a iubirii mai sus.

Cedarea, recunoştinţa, iertarea, răbdarea- de fapt toate aceste lucruri care ne sunt descrise în 1 Corinteni: 13, toate aceste lucruri de care are nevoie o relaţie ca să funcţioneze sunt lucruri care fac mai mult decât toate textele superbe de dragoste din lume.

Nu subestimez puterea cuvintelor frumoase spuse la timpul potrivit, însă puterea faptelor înţelepte va face ca o relaţie să funcţioneze în parametrii biblici!

epiesa.ro

You may also read!

Scrisoare de multumire din partea Librariei Maranatha

Dragi clienti, Va multumim pentru toate comenzile pe care le plasati pe site-ul Librariei Maranatha www.librariamaranatha.ro Echipa noastra se straduieste sa

Read More...

La Auschwitz, mii de oameni se alătură Marșului celor vii pentru a-i onora pe cei morți

Oswiecim, Polonia, - Acum șaptezeci și trei de ani în urmă, Irving Roth, 88 de ani,  a fost eliberat

Read More...

Cornel şi Rachel Mich – buletin de misiune

Misionari în Dăneasa, Olt Familie : Mich Cornel si Rachel Suntem familia Mich și suntem misionari în Dăneasa. Ne-am căsătorit în 25

Read More...

One commentOn Iubirea- cuvântul cu definiţii multiple

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2018 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro