EditorialeFamilie

Iubirea- cuvântul cu definiţii multiple

loveDin cele mai vechi timpuri, oamenii au încercat să definească acest cuvânt: iubirea sau, mai degrabă spus, acest sentiment mai mult sau mai puţin practicat de unii dintre noi. Desigur, dacă ne vom raporta la iubirea de oameni, avem multe de învăţat din realitatea noastră, în contradicţie cu Sfânta Scriptură, care ne spune că iubirea trebuie să fie prioritate în viaţa noastră de creştini.

Pe de altă parte, raportându-ne la iubirea sentimentală- acel fior sau poate sau acel sentiment de atracţie pentru persoana iubită, şi aici vom avea de discutat, de comentat şi de argumentat multe. Cum am mai scris şi în alte rânduri, într-una din căutările de astăzi pe site-ul nostru (www.totalschimbat.ro), am găsit următoarea căutare: „texte creștine superb de frumoase pentru iubită”. Nu ştiu la ce s-a referit persoana-autor, făcând această cautare, însă sunt sigur că dorea câteva cuvinte pe care să le folosească pentru persoana iubită.

De multe ori în viaţă încercăm să menţinem relaţiile noastre doar prin vorbe (să nu mă înţelegeţi greşit!, nu vreau să subestimez schimbul de mesaje dintre doi îndrăgostiţi –  şi aceasta e o formă de a-ţi exprima unele sentimente şi nu vreau să vorbesc neapărat despre căutarea făcută de respectivul-autor în privinţa mesajelor). Doar că nu ştim că cel mai important factor în relaţia noastră este comportamentul şi felul tău de a fi! Bineînţeles, în situaţii în care tu eşti autorul unei probleme care te face să devii vinovat, textele „superbe de dragoste” nu vor avea nicio valoare în faţa persoanei dragi ţie. Dacă un gest pe care firea îl detestă va fi făcut, adică acea formă în care să mergi înaintea persoanei căreia i-ai greşit şi să îţi zdrobeşti mândria ta, iar cu lacrimile pocăinţei în ochi şi cu umilinţă deplină îţi vei cere iertare pentru faptele tale pline de încăpăţânare şi mândrie, inimile zdrobite vor fi ridicate şi puse pe o treaptă a iubirii mai sus.

Cedarea, recunoştinţa, iertarea, răbdarea – de fapt toate aceste lucruri care ne sunt descrise în 1 Corinteni 13, toate aceste lucruri de care are nevoie o relaţie pentru a funcţiona sunt lucruri care fac mai mult decât toate textele superbe de dragoste din lume.

Nu subestimez puterea cuvintelor frumoase spuse la timpul potrivit, însă puterea faptelor înţelepte va face ca o relaţie să funcţioneze în parametri biblici!

Silviu Firulete

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button