Editoriale

Valentine’s day – Ȋndrădostit pentru o zi

valentines_dayToată lumea (în special îndrăgostiţii) aşteaptă cu nerăbdare ziua de 14 februarie în fiecare an. Nu ştiu care ar fi scopul principal- primesc mai multă dragoste, se simt mai iubiţi? …poate, şi din cauza asta asteaptă ziua de valentine’s day.

Cu practici păgâne, valentine’s day s-a dorit să fie oarecum puţin creştinizată, astfel după încercări ale preoţilor după ce libertatea religioasă a fost redată de cărea Constantin la Roma, s-a ajuns să se numească „Sfântul Valentin”- care vine de la un martir care a încercat să se opună practicilor păgâne.

Cu siguranţă, comercianţii s-ar bucura să fie nu numai o zi ca valentine’s day, ci dacă se poate cât mai multe, deoarece vanzările de flori, ciocolată si tot felul de cadouri care într-un fel simbolizează dragostea, sunt în topul vânzărilor. Nici comercianţii cu tehnologia nu se lasă mai prejos, peste tot vezi numai oferte, reduceri tentante care te fac să cumperi produsele frumos expuse în cadoul de reducere.

Ce facem cu iubirea şi dragostea care trebuie să o trăim zilnic? După ce zilele de „iubire” trec, totul revine la normal. Din nou auzi certuri între îndrăgostiţi, din nou vezi soţi care îşi bat soţiile cu toate că în urmă cu câteva zile îi dăruise un cadou frumos în care îi spunea că o iubeşte. Oare? Să fie întocmai aşa, sau valentine’s day, e doar o formă de dragoste, o mască în care spui „Te iubesc!”, ca apoi să îţi faci de lucru cum îţi trece ţie prin cap. Oare asta să fie dragostea care ne este prezentată în Biblie? Oare aşa trebuie să decurgă lucrurile cu valentine’s day ăsta?!

Ȋmi pare mie, sau cred că lucrurile au scăpat de sub control? Ne minţim singuri încercând să avem forme de dragoste, ne minţim singuri încercând să ne punem măşti peste inimile zdrobite şi adunăm încet cioburile care nu mai formează o inimă perfectă! Câte inimi zac de durere cu toate sărbătorile de dragoste, câte inimi nu mai ştiu ce înseamnă să fi iubit/ă, câte inimi nu mai ştiu ce înseamnă dragostea? Manualul pentru a descoperii aceste detalii este chiar aproape de noi- Sfânta Scriptură!

Acceptă dragostea oferită de Dumnezeu, şi ofer-o şi tu zilnic 24/24 în 365 de zile pe an acelora din jurul tău!

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button