DocumentarePersecutii

2013: Viitor necunoscut pentru creştinii din Pakistan

imagesDeşi nu au avut loc incidente criminale în aşezările creştine anul trecut, creştinii au jelit deja destui, iar rănile lor din anul precedent sunt încă proaspete, notează Christian Today, citat de Persecution.org. Potrivit rapoartelor, un total de 23 de cazuri au fost înregistrate oficial, în timp ce o mulţime de cazuri de blasfemie au fost înregistrate împotriva creştinilor, inclusiv cazul Rimshei Masih, care a devenit victimă a acestor legi şi a adus aminte lumii despre felul în care creştinii suferă în Pakistan pentru credinţa lor. În anul precedent, Shahbaz Bhatti şi Salman Taseer şi-au sacrificat vieţile pentru Asia Bibi, care încă este condamnată la moarte şi aşteaptă ca soarta să-i fie decisă de către tribunalul pakistanez. Destul sânge a fost vărsat, iar strigătele creştinilor au ajuns chiar la urechile lumii, însă, din nefericire, nu la guvernul pakistanez.

Alegerile electorale nu sunt departe, iar guvernul şi opoziţia au organizat partide de Crăciun pentru a atrage votanţii creştini, dar fără schimbare pentru ei. Prim-Ministrul Raja Pervez Ashraf a repetat că nu există minoritate şi majoritate în Pakistan, ci suntem toţi pakistanezi şi cetăţeni egali ai ţării. Dar acest lucru este doar o declaraţie politică ce nu are însemnătate. Alegerile electorale sunt cel mai mare motiv pentru asemenea declaraţii şi în curând vom auzi mai mult din partea diferitelor partide politice pakistaneze doar din cauza alegerilor, altfel creştinii vor rămâne cetăţenii clasei secundare a ţării, fără demnitate şi drepturi.

Guvernul a elaborat câteva amendamente constituţiei, însă nici măcar nu a abordat problema legilor blasfemiei, lucru care este considerat o cauză de rădăcină a persecuţiei creştinilor. Eşecul guvernului în adresarea problemelor legate de blasfemiei a intensificat ostilitatea, violenţa şi intimidarea împotriva minorităţilor religioase. Din cauza lipsei statului de drept şi a sistemului judiciar slab, incidentele omorurilor vigilente au crescut, de asemenea, deoarece liderii de moschei şi religioşi au aplicat legile proprii, iar guvernul a eşuat în a-i interoga.

În septembrie 2012, Counsiliul Global al Bisericilor din Geneva a organizat o audienţă pe tema legilor de blasfemie, lucru care a fost un efort bun. Pe 28 noiembrie, subcomitetul Uniunii Europene pentru drepturile omului privind Asia de Sud a organizat o audienţă asupra situaţiei drepturilor omului din Pakistan, unde experţii privind Pakistanul au pus în lumină şi şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la maltratarea mniorităţilor religioase, convertirile forţate ale femeilor minoritate la islam, persecuţia femeilor şi situaţia copiilor.

Ambasadorul pakistanez Munawar Bhatti, care a fost invitat de către UE să răspundă expertului pakistanez cu privire la înrăutăţirea situaţiei drepturilor omului şi maltratarea minorităţilor religioase, nu numai că a respins toate acuzaţiile despre maltratarea minorităţilor religioase şi despre încălcările drepturilor omului, dar a şi prezentat Pakistanul ca pe un paradis, deşi totată lumea are posibilitatea să vadă ceea ce se întâmplă în ţară.

Perspectiva aducerii unei schimbări modului în care minorităţile religioase pakistaneze sunt trataţi în Pakistan pare imposibil când propriii miniştri ai ţării nu vor să accepte ceea ce se întâmplă sub nasul lor. Hinduşii emigrează spre India, însă creştinii n-au unde să plece.

Este datoria creştinilor pakistanezi care locuiesc în străinătate şi a altor minorităţi religioase pakistaneze să ridice gradul de conştientizare al persecuţiei la nivel internaţional şi să o aducă la cunoştinţa Parlamentului european dacă doresc ca fraţii şi surorile lor să aibă un viitor mai bun în Pakistan.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button