Meditatii

Biblia şi ştiinţa

„Cei ce se coborâseră pe mare în corăbii… aceia au văzut lucrările Domnului şi minunile Lui în mijlocul adâncului.” Psalmul 107.23,24

Cineva a afirmat că în Biblie găsim toate ştiinţele. Acest adevăr a fost confirmat şi de către oceanograful şi meteorologul american Matthew Fontaine Maury (1806-1873). Maury a iubit şi a respectat Biblia, pe care o citea cu regularitate. După ce a cugetat la mai multe pasaje biblice, a remarcat două adevăruri importante: există cărări pe mare şi vânturile au un circuit regulat. „Vântul suflă spre miazăzi şi se întoarce spre miazănoapte; apoi iarăşi se întoarce şi începe din nou aceleaşi rotiri“ (Eclesiastul 1.6).

În anul 1851, vasul „Norul Zburător“, urmând direcţiile stricte ale lui Maury, a parcurs pe mare distanţa New York – San Francisco în numai 89 de zile. Vechiul record era de 119 zile.

Încrederea lui Maury în Sfânta Scriptură l-a condus la cunoaşterea curenţilor din Oceanele Atlantic, Pacific şi Indian. El a putut pregăti harta fundului Oceanului Atlantic pentru montarea cablului telefonic dintre America şi Europa.

Iată un om dintre mulţi alţii, care au văzut lucrările şi minunile Domnului prin cunoaşterea Bibliei! Le vede şi cititorul? „Cerurile spun slava lui Dumnezeu, şi întinderea lor vesteşte lucrarea mâinilor Lui.“

Preluat din Sămânţa Bună

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button