Articole

Haideţi să iertăm ori de câte ori este nevoie!

Uneori raman inlemnita sa vad cum oamenii pe care ii stimez, pe care ii iau drept model de urmat, care vorbesc atat de frumos si care te invata ce este bine stau si ii vorbesc de rau pe semenii lor. Cum vine asta? Acum iti ceri iertare si peste cinci minute iti descarci toata furia vorbind de rau pe cel caruia i’ai cerut iertare? Cel mai tare ma infurie sa vad ca Il baga pe Dumnezeu in toata mizeria lor. Lui Dumnezeu nu’I place ca noi sa ne cerem iertare doar de fatada si mai apoi sa ne dam arama pe fata. Dumnezeu nu joaca intr’o piesa de teatru asa cum fac cei mai multi dintre noi. El este drept de la inceput pana la sfarsit. Am invatat ca atunci cand ne cerem iertare, trebuie sa uitam raul sau durerea pricinuita de catre aproapele noastru, caci altfel nu o putem numi iertare.

Cand gresim si mergem inaintea lui Dumnezeu pentru a capata indurare, Il rugam sa uite pacatul nostru, si plin de dragoste Dumnezeu il sterge si ne primeste iarasi. „Dacă iertaţi oamenilor greşelile lor, şi Tatăl vostru cel ceresc vă va ierta greşelile voastre.”(Matei 6:14). Tot asa trebuie sa facem si noi. Sa nu tinem ura pe cel care ne’a gresit, si daca iertam, atunci sa uitam. Oare cum ar fi ca ori de cate ori gresim, Dumnezeu sa ne aminteasca si pacatele vechi? Oare daca le’ar lua pe toate in calcul, am mai putea capata indurare? Nu! Supararea ar fi prea mare si S’ar satura si El sa ne tot ierte. Dumnezeu nu e ca noi, oamenii, care ne amintim mereu si de cele vechi, astfel supararea devenind tot mai mare.

Haideti sa uitam greselile celorlalti! Haideti sa uitam durerea ce ne’a fost pricinuita candva! Haideti sa iertam de cate ori este nevoie fara sa ne suparam! Haideti sa iubim mai mult atunci cand ni se greseste! Asa face si Dumnezeu!

Show More

Related Articles

2 Comments

  1. E vesnic Sfant, si Drept, dar plin de indurare :)…atunci cand iti pare rau, El iarta. Noi oamenii nu suntem asa. Daca ne greseste cineva o data, il iertam. Il iertam si a doua oara, dar dupa incepem sa ne saturam si sa’l articulam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button