Articole

Intimităţi povestite pe paginile Facebook’ului

Zi de zi observ pe paginile Facebook’ului cum tot mai multi oameni isi povestesc direct sau indirect intimitatile. Nu ca cineva ar fi interesat sa’i vada lucrurile din casa, camera unde doarme, cum isi asaza sau nu patul, cu cine doarme, ce mananca, cu cine se saruta, ce pozitii indecente noi a mai descoperit, garderoba noua, etc. Nu sunt lucruri interesante de vazut, poate pentru hoti, da, sau pentru vanatorii de noi victime fara minte, dar pentru oamenii inteligenti, aceste lucruri sunt dezgustatoare. Folosesc Facebook’ul pentru a povesti intregii lumi ce au facut ei ieri, ce fac astazi si ce au de gand sa faca maine.

Se afiseaza sarutandu’se cand cu o persoana, cand cu alta, si asta ii face sa se creada interesanti, frumosi si smecheri, dar nu realizeaza ca o multime de oameni ii observa si isi formeaza o parere proasta despre ei. Spuneti’mi, ce baiat doreste sa aiba ca prietena o fata care in fiecare zi isi pune cate o poza stand in bratele noii sale achizitii? Si ce fata isi doreste un baiat care isi posteaza poze noi sarutand azi o fata, maine alta? Poate cei care se aseamana isi doresc astfel de persoane alaturi de ei, dar fetele si baietii inteligenti nu cauta sa’si faca prietenii serioase pe Facebook. Sa fim seriosi, nu ne intereseaza murdariile acestei lumi, pentru ca deja le avem in jurul nostru, la scoala, la serviciu, la magazin, in parc, si peste tot. Decenta ne lipseste, bunul simt. Cel mai mult ma irita atunci cand vad persoane care isi povestesc intimitatile pe paginile Facebook’ului si altii cum isi dau cu parerea, ii incurajeaza, fac complimente, stimulandu’i sa mearga din rau in mai rau. Pentru ce? Pentru a rade si ai face sa fie tot mai mult bataia de joc a acestei lumi murdar de pacatoasa.

Majoritatea tinerilor isi afiseaza trupul tot mai dezgolit crezand ca fac ceva bun, insa ei nu’si dau seama ca atrag asupra lor tot mai multe pericole. Isi ruineaza viata, tineretea. Ajung sa’si dea seama de asta mai tarziu, cand nimic nu se mai poate schimba. Si’apoi? Apoi pretind ca copiii lor sa fie mai buni, mai cuminti. Si ce exemplu le dau? Ca ii compara cu unul sau cu altul? Copiilor nu le place sa fie comparati cu strainii. Ei doresc sa aiba un bun exemplu de urmat in viata, pe proprii lor parinti. Nu’i comparati, pentru ca si ei va vor compara pe voi!

Nu spune nimeni sa nu punem poze pe Facebook, dar sa fie decente. Sa fim un bun exemplu pentru copiii pe care ii vom avea candva. Sa fim un bun exemplu pentru cei care ne citesc viata. Dati un sfat, spuneti o vorba incurajatoare, folositi’l cu un scop bun!

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button