ArticoleEditoriale

Când aşteptările nu corespund

Mi’as dori sa’i vad multumiti pe cei din jurul meu. Sa’i vad zambind si sa nu fiu niciodata un prilej de suparare pentru nimeni. Dar cu cat imi doresc mai tare lucrul acesta, cu atat mi se pare mai greu de atins. Ma doare sa vad ca un mic gest, neintentionat, aduce o mare nemultumire in inima oamenilor pe care ii iubesc cel mai mult. Vad cum fericirea mea nu corespunde cu a lor. Stiu ca niciodata nu va corespunde, dar totusi ma intreb: cum sa fiu fericita si fericirea mea sa corespunda cu fericirea lor? Oare asteptarile lor pentru viata mea sunt mai mari decat propriile mele asteptari? Uneori am sentimentul ca sunt acceptata si iubita doar cand le fac pe plac altora, chiar daca nu ma caracterizeaza ceea ce trebuie sa fac.

De ce oamenii vor sa’i acceptam asa imperfecti cum sunt, iar ei sa nu ne accepte pe noi? De ce alegerile pe care le consider potrivite pentru mine, ceilalti le dezaproba pentru ca nu sunt potrivite pentru ei? Dureros este atunci cand persoanele pe care le iubesti iti spun ca daca nu faci cum iti zic ei, poti sa uiti de existenta lor. Cum pot ei renunta atat de usor la ceea ce spun atat de convingator ca iubesc? Sa fie mandria mai puternica decat dragostea?
Care’i secretul pentru a’i multumi pe oameni si in acelasi timp sa fii si tu multumit si impacat?

Show More

Related Articles

3 Comments

  1. nu-i vei putea multumi niciodata pe toti. fiecare pretinde altceva. daca vrei sa il multumesti pe un om din lume, trebuie sa faci parte din gasca lor si sa iei parte la tot ce fac ei… daca vrei sa-i multumesti pe cei crestini… iar fiecare are convingerea lui. Conteaza ca Dumnezeu sa fie mandru de tine si sa se laude cu tine.

  2. se spune ca daca tu insuti nu esti multumita de tine si de ceea ce faci,incercarea ta de a-i multumi pe ceilalti va fi zadarnica.cu toate acestea, cand vrei sa faci ce t multumeste,ceilalti in loc sa fie partasi la bucuria ta,vor gandi ca esti egocentric/a.asadar oricum ai face nu e bine.poate unii cred ca este o banalitate sa incerci sa faci ca toti sa fie multumiti,dar daca nu reusesti relatia ta cu cei dragi va avea un rezultat deloc placut si nedorit.ca solutie nu pot vedea decat un lucru…aducerea problemei pe nume inaintea Domnului astfel incat sa se evite divergentele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button