O, Dumnezeule, dă-mi nopţi!

In Povestiri cu Talc

Un băiat avusese un vis frumos. Iată! Dumnezeu vine la el zâmbind. Pe măsură ce se apropiase de băiat, El a întrebat: “Dragule fiu, tot ceea ce doreşti, poţi cere. Îţi voi da acum.”

 “Ce să cer?”  Băiatul era în dilemă. Brusc îi venise în minte una dintre cele mai mari dorinţe pe care le păstra în inimă. Cu bucurie şi-a ridicat vocea: “O, Doamne, ştiu că eşti omnipotent. Poţi face tot ceea ce doreşti. Am o dorinţă. Poţi lua “nopţile” din vieţile noastre?”

Dumnezeu S-a mirat. A întrebat: “De ce ar trebui să iau noaptea de pe pământ?”

Băiatul şi-a deschis inima: “Pe măsură ce ziua sfârşeşte, mama mea mă forţează să încetez cu joaca. Dacă nu există noapte, m-aş putea juca mult timp. Nu numai atât, mi-e teamă să ies afară noaptea. Demonii şi hoţii ne atacă noaptea. Prin urmare, nopţile sunt inutile. Lasă să fie totdeauna zi!”

“Da, să se întâmple cum doreşti”, a spus Dumnezeu. Dintr-o dată realitatea nopţii dispăru. Peste tot, plin de lumină! Dar pe măsură ce timpul trecea, devenea tot mai supărător.

Dacă nopţile au dispărut, nu mai există zile. Dacă zilele au dispărut, nu mai există vacanţe. Băiatul trebuia să înveţe tot timpul. De când nu mai existau zile, ziua lui de naştere nu a fost celebrată. Întotdeauna zi şi plin de lumină…El se săturase cu ziua asta interminabilă…Se putea juca şi juca…dar va obosi la urmă. Cu toate acestea, din nou timpul este lăsat. Bucuria răsăritului şi apusului erau doar amintiri vechi. Plantele şi fiinţele umane ajunseseră epuizate de lumina soarelui continuă.

Băiatul plânse tare gândindu-se la somnul confortabil de sub pătură în dimineţile reci. Somnul paşnic şi visele atractive erau doar amintiri din trecut. L-a chemat pe Domnul şi a strigat: “O, Dumnezeul meu, dă-mi nopţi! Readu nopţile mele frumoase!” Brusc băiatul se trezi din vis.

Nopţile dau naştere la zile, luni şi ani. Dacă nu există ani, zilele nu ar fi aşa frumoase precum le avem noi azi.

Este acelaşi lucru cu privire la întunericul care abundează în vieţile noastre din cauza durerii, a necazurilor şi problemelor. Plăcerea continuă căutată prin simţuri ne va irita. O viaţă privată de probleme şi tensiuni ne va lipsi de tărie şi curaj. Cum ziua ia naştere din pântecul nopţii, aşa bucuria ia naştere din pântecul necazurilor.

Nu încerca să eviţi nopţile pe care Dumnezeu le permite în viaţa noastră. Transformă-le ca pe paşi puternici pentru bucuria şi creşterea noastră. O minte optimistă se concentrează nu pe gândirea că totul este bine, ci pe faptul că Dumnezeu va schimba totul în bine. Avem un Dumnezeu viu care este capabil să schimbe totul spre mai bine în vieţile noastre. Asta e speranţa noastră. Mă rog ca orice cititor să fie umplut cu această speranţă.

Rugăciune: Doamne, revarsă-ţi îndurările Tale peste noi, ca noi să acceptăm “nopţile” pe care Dumnezeu le permite în viaţa noastră, să aşteptăm fericiţi şi plini de nădejde zorile frumoase care reînnoiesc totul. Amin.

Scris de către Benny Punnathara

Tradus cu permisiune pentru TotalSchimbat.ro, de pe TurnBackToGod

You may also read!

Un ajutor pentru Evanghelia Luca – familia Taciuc

Dragi fraţi şi surori, rude apropiate, iubiţi prieteni, Fie ca Domnul Isus să vă binecuvânteze în tot ceea ce

Read More...

Îndrăzneala şi puterea credinţei

Ionatan a zis tânărului care-i purta armele: „Hai să trecem la straja acestor necircumciși; poate că Domnul va lucra

Read More...

O dovadă a vieţii eterne dincolo de moarte

Stând singur undeva, îţi poţi imagina lucruri foarte diverse: că eşti preşedintele S.U.A, că eşti secretarul O.N.U, că eşti

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2017 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro