Chile: Grupurile pro familie, creştinii şi noua legislaţie

In Externe, Politic, Social, Stiri

 Legislaţia care a fost recent adoptată de către Congresul Naţional chilean are multe grupuri de familii îngrijorate de posibile certuri care, simt ei, ar putea duce la nedorite persecuţii ale creştinilor din ţară.

Proiectul de lege a fost scris în încercarea de a scoate în afara legii “discriminarea” împotriva homosexualilor, care ar putea duce la recunoaşterea căsătoriei de aceeaşi orientare sexuală, precum şi la oferirea părinţilor homosexuali oportunitatea de a adopta, potrivit HazteOir Chile.

Votul asupra proiectului de lege a avut loc în 9 mai, dar consecinţele sunt încă dezbătute şi azi. În legislaţie este scrisă şi interzicerea “oricărei distincţii, excluderi sau restricţii“ bazate pe un individ sau grup “care nu are justificare rezonabilă, efectuate de agenţi ai guvernului sau persoane fizice”.

Proiectul de lege face referire specifică la “orice infracţiune motivată de o situaţie ideologică sau discriminatorie, fie de religie, rasă, etnie, condiţie sau orientare sexuală, poate fi considerată un factor agravant de judecător la data evaluării, în scopul condamnării, o atitudine pe care (condamnatul) ar fi avut-o, pentru diminuarea şi discriminarea cuiva”.

Se spune că proiectul de lege va duce la persecuţiile creştinilor, din cauza orientării expuse în actul juridic. Acesta afirmă specific că orice acţiune, fie religioasă sau nu, care discriminează ar putea rezulta în luarea unei acţiuni legale.

În timp ce modul de redactare a legii este flagrant şi specific, acesta nu amăgeşte exprimarea liberă a individului. Legea prevede că orice act discriminatoriu este ilegal în măsura în care presupusa discriminare nu împiedică libera exprimare a unui alt individ.

Sebastián Pino, subcoordonator al comisiei legislative a Fundaţiei Iguales, a explicat că libertatea exprimării, atâta timp cât se încadrează în liniile directoare stabilite de legislaţia în vigoare, nu va putea fi ignorată în caz de discriminare.

“Dacă o persoană se simte discriminată, persoana în cauză, discriminatorul, trebuie să invoce alt drept fundamental, cum ar fi libertatea de expresie, pentru a evita pedeapsa”, a declarat Pino pentru HazteOir Chile.

You may also read!

Un ajutor pentru Evanghelia Luca – familia Taciuc

Dragi fraţi şi surori, rude apropiate, iubiţi prieteni, Fie ca Domnul Isus să vă binecuvânteze în tot ceea ce

Read More...

Îndrăzneala şi puterea credinţei

Ionatan a zis tânărului care-i purta armele: „Hai să trecem la straja acestor necircumciși; poate că Domnul va lucra

Read More...

O dovadă a vieţii eterne dincolo de moarte

Stând singur undeva, îţi poţi imagina lucruri foarte diverse: că eşti preşedintele S.U.A, că eşti secretarul O.N.U, că eşti

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2017 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro