Devotionale

Cât de mult valorează pentru tine o relaţie disciplinată cu Dumnezeu?

Să ne imaginăm o bucată de fier suspendată între doi magneti. Aceasta oscilează, mişcându-se de la dreapta la stânga, sau invers. Pentru moment, ea ezită. Ar putea merge în oricare direcţie, pentru că este atrasă în mod simultan în două direcţii de două forţe puternice. După ce ezită o secundă, începe să se mişte într-o parte sau alta. Apoi se mişcă şi mai rapid, neputând să mai revină. Este în afara puterii celuilalt magnet.
Poate că oscilezi între Dumnezeu şi lume. Uneori îţi urmezi propiile dorinţe, alteori pe cele ale lui Dumnezeu. Dar, cu cât mergi mai departe în direcţia lui Dumnezeu, cu atât lumea va avea mai puţină atracţie.
Prin intermediul acestei ilustraţii poţi învăţa o lecţie. Nu poţi spune NU ispitei până când nu îi spui DA lui Dumnezeu. La fel ca magnetul, lumea nu îşi va pierde niciodată puterea de a atrage. A te împotrivi doar puterii lui e fără sens; nicio voinţă nu este suficient de puternică. Dar, dacă îţi îndrepţi atenţia către Dumnezeu aşa cum este revelat în Scriptură, te îndepartezi de sfera influenţei lumii. Şi cu cât înveţi mai mult să-L iubeşti pe Cristos, cu atât mai puţin vei fi atras de către lume.

(Erwin W.  Lutzer)

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button