Editoriale

De Paște sӑrbӑtorim… iepurașul!

“Este adevӑrat ?” “Nu!” o sӑ ȋmi spuneți majoritatea dintre dumneavoastrӑ. Ȋnsӑ eu vӑ spun mai mult ca sigur cӑ rӑspunsul este “Da!”. Nu ȋmi dau seama ce creștini sunt românii (sau așa se declarӑ majoritatea), dar dacӑ mӑ gândesc mai bine, cred cӑ nu sunt creștini, ci sunt pӑgâni! Da, pӑgâni, și ai citit bine.

Majoritatea felicitӑrilor dӑruite cu ocazia sӑrbӑtorilor pascale au un iepuraș pe ele. Peste 90 % din felicitările virtuale care au mișunat ȋn aceastӑ perioadӑ (ȋn special pe facebook), au câte un iepuraș pe ele. Ne-am obișnuit sӑ ȋmprumutӑm practici pӑgâne și sӑ le introducem ȋn viața noastrӑ. Suntem creștini, dar practicӑm practici pӑgâne! Cum se poate ȋmpӑca Adevӑrul cu minciuna ?

Spunem “Hristos a ȋnviat!”, dar gândul ne zboarӑ la iepuraș și ouӑ roșii. Dacӑ vezi o felicitare cu un iepuraș care are ȋntr-un coșuleț 2-3 ouӑ vopsite ȋn diferite culori, sigur știi cӑ reprezintӑ sӑrbӑtorile pascale. Ȋn schimb, dacӑ ȋncepi sӑ vorbești unui om despre ceea ce ar trebui sӑ sӑrbӑtorim cu adevӑrat și cum ar trebui sӑ se apropie creștinii mai mult de Dumnezeu, sӑ ȋși aminteascӑ de patimile Domnului Isus Hristos și sӑ fie conștienți de prețul care s-a plӑtit pentru ei acum 2000 de ani, nu vei primi mulțumiri pentru gândurile bune, ci mai degrabӑ te considerӑ un nebun, un țicnit la cap.

Dar, nu trebuie sӑ fim mirați de lucrurile acestea. Dacӑ Domnului nostru I-au fӑcut aceste lucruri ȋncât L-au rӑstignit, ba mai mult, au spus despre El cӑ are drac, cu ucenicii Lui cum credeți cӑ vor face ? Vӑ vor primi cu bucurie ? Vӑ vor ȋmbrӑțișa ? Nu, nicidecum! Veți fi vӑzuți ca pleava societӑții, niște oameni nebuni, rӑtӑciți…

Haideți sӑ aruncӑm practicile pӑgâne și sӑ ne ȋntoarcem cu fața cӑtre Mântuitorul nostru, sӑ privim la crucea de la Golgota și sӑ ne dӑm seama de prețul care a fost plӑtit pentru omenire.

Spuneți din inimӑ “Hristos a Ȋnviat!”

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button