Campanii

Caz umanitar: Implant de cristalin pentru micuța Nicole – Anamaria. Ajutӑ și TU!

Are doar trei ani şi poartă povara unor afecţiuni grave. Nicole – Anamaria ar putea trăi în întuneric, dacă părinţii ei nu vor strânge banii necesari unei intervenţii complexe. Nicole – Anamaria Adam-Bezsnei suferă grave probleme de sănătate. Ȋn 2009, a fost diagnosticată cu subluxaţie bilaterală a cristali­nului şi Sindrom Marfan. Destinul fetiţei a fost crud, aceasta moştenindu-şi tatăl care, de asemenea, a suferit de subluxaţie de cristalin cu insuficienţă aortică operată. Subluxaţia cristalinului poate fi explicată printr-o deplasare a cristalinului din poziţia normală. Sindromul Marfan este o boală genetică ce afectează ţesutul conjuctiv, caracterizându-se prin dilatarea principalei artere care transportă sângele de la inimă, în restul cor­pului. În anumite situaţii, această afecţiune poate duce la deces, în cazul în care nu este depistată la timp.
Nicole-Anamaria are nevoie de implant de cristalin la ambii ochi, o intervenţie care nu este doar costisitoare, ci implică şi anumite riscuri, datorate de vârsta micuţei paciente. Din acest motiv, medicii din România nu îşi asumă intervenţia. Ȋnsӑ o intervenţie în străinătate poate însă salva vederea micuţei.

„Aceste afecţiuni sunt transmise ereditar. Eu am suferit de subluxaţie de cristalin cu insuficienţă aortică. Fetiţa noastră are nevoie de un implant de cristalin pentru a putea vedea.  Această intervenţie nu se face în România. Am fost la mai multe clinici şi ni s-a spus că e prea mică pentru o intervenţie atât de complexă. Dacă mai aşteptăm însă, Anamaria ar putea să îşi piardă vederea.  Am fost la un consult la o clinică din Frankfurt, Germania, unde am fost asiguraţi că are şanse să se facă bine, dacă va fi supusă acestei intervenţii. Avem nevoie de 15.000 de euro pentru a putea acoperi toate costurile medicale, dar nu dispunem de această sumă.  Am face orice ca să o putem vedea sănătoasă“, spune Petru-Stelian Adam-Bezsnei, tatăl fetiţei.

Nicole – Anamaria mai are o soră mai mică, Arienne, din fericire perfect sănătoasă. Părinţii celor două fetiţe nu se descurcă uşor şi nu dispun de banii care ar putea reda sănătatea fiicei lor. Tatăl este funcţionar şi a rămas cu un salariu  sub 600 de lei, după reducerile salariale din sectorul bugetar. Mama primeşte o indemnizaţie de creştere a copilului, pentru cea de-a doua fiică. Părinţii micuţei fac mari eforturi pentru a strânge banii necesari operaţiei.
Nicole-Anamaria a împlinit de curând trei ani, însă nu se poate bucura de copilărie, aşa cum o face un copil normal. Pentru a vedea lumea are nevoie de ajutor. Persoanele binevoitoare o pot ajuta pe Nicole-Anamaria să se bucure de viaţă.

Se  pot face donaţii în contul deschis la Rai­ffeisen Bank:

RO 25 RZBR 0000 0600 0624 6840 – în lei;

RO70 RZBR 0000 0600 1446 8429 – în euro, cont al cărui titular este Petru – Stelian Adam-Bezsnei. Părinţii fetiţei pot fi contactaţi la numărul de telefon: 0730.018.078.

Adresa: Arad, Str. Voinicilor Fn, Bl. 3AB, Sc.A, Ap. 2

Telefon Tatӑ: 0730.018.078, E-mail: [email protected]

Telefon Mamӑ: 0731.874.847, E-MAIL: [email protected]

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

4 Comments

  1. Este in Cluj un medic foarte bun i-a facut si surorii mele implant de cristalin daca va intereseaza il cheama Nicula Dorin Tel: 0264.44.88.22…si inca ceva ar fi bine sa va documentati ce este cu adevarat sindromul marfan….sora mea are dar numai de pe la varsta de 15ani a inceput sa se agraveze foarte rau….probleme mari cu plamanii,inima,ochii,coloana si dureri mari de cap,trebuie tinut sub control medical neaparat…mai ales ca majoritatea care au acest sindrom au probleme foarte mari cu coloana….cititi pe internet si va documentati…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button