Comunităţile religioase din diferite părţi ale Belarusului se confruntă cu vizite, ameninţări şi avertizări din cauza organizării întâlnirilor de închinare, care în mod oficial sunt ilegale, raportează Forum 18 News Service.

 Într-o duminică din ianuarie, oficialii au vizitat trei servicii penticostale în sate separate. Pastorul Vasili Raptsevich- care a condus închinarea într-o casă-biserică din satul regiunii Brest pentru aproximativ 10 membri cu handicap care nu pot călători în oraşul din apropiere- a fost chemat la secţia de poliţie. Acolo i s-a spus că a încălcat legea prin efectuarea unui serviciu religios departe de adresa sa juridică, fără permisiune din partea Comitetului Executiv Regional. Poliţia l-a ameninţat cu proceduri judiciare şi cu scoaterea bisericii penticostale de stat din înregistrare, a afirmat pastorul pentru Forum 18.

 În februarie, poliţia din capitala Minsk- printre ei mascându-se revolta poliţiei- a lansat un raid într-o întâlnire culturală ţinută în casa pastorului penticostal. Treizeci şi patru de  participanţi au fost duşi la sediul poliţiei, dar au fost eliberaţi două ore mai târziu fără a li se da vreo explicaţie şi fără vreo înregistrare oficială în curs de elaborare. Poliţia a refuzat să comenteze pentru Forum 18.