Meditatii

Annunciaten – Audiențӑ privatӑ

“Sӑ ne apropiem dar cu deplinӑ ȋncredere de scaunul harului, ca sӑ cӑpӑtӑm ȋndurare și sӑ gӑsim har, pentru ca sӑ fim ajutați la vreme de nevoie” (Evrei 4:16)

Pe timpul când ȋn Italia domnea monarhia, ȋmpӑratul a acordat câtorva dintre oamenii sӑi de ȋncredere merituoși un ordin deosebit. Era așa-numitul ordin “Annunciaten” (din italianӑ annuncio = anunțare). Purtӑtorul acestui ordin avea un privilegiu deosebit: putea intra direct la ȋmpӑrat oricând, fӑrӑ sӑ se anunțe ȋn prealabil. Când pӑzitorul porții vedea ȋn fața palatului un purtӑtor al ordinului Annunciaten, ȋl saluta și ȋi deschidea imediat poarta. Iar ȋmpӑratul? Acesta se ridica de pe tron, saluta pe cel venit și ȋi acorda audiențӑ vizitatorului prețuit.

Cine crede ȋn Isus Hristos și astfel a devenit un copil al lui Dumnezeu (Ioan 1:12) are un astfel de privilegiu. Fӑrӑ sӑ fie anunțat, poate  oricând sӑ pӑșeascӑ ȋnaintea Ȋmpӑratului Ȋmpӑraților! Cine se ȋncrede ȋn Isus Hristos, devine un om de ȋncredere al lui Dumnezeu. El are un privilegiu special: intrare liberӑ și directӑ ȋn locul cel sfânt, ȋn prezența lui Dumnezeu, prin “sângele lui Isus”. Aceastӑ audiențӑ privatӑ este posibilӑ numai prin faptul cӑ despӑrțirea de Dumnezeu a fost ȋnlӑturatӑ prin moartea Domnului Isus. Calea spre Dumnezeu este liberӑ. Nu este acesta un privilegiu minunat?

Sӑmânța Bunӑ

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button