ExterneStiri

Agenţie creştină care apără ajutorul Angliei către India

India este casa celor mai mulţi copii muncitori din lume. În această poză din 10 decembrie 2011, copiii care adună deşeuri caută piese de schimb reciclabile într-un parc de maşini dintr-o mahala din Jammu.

Christian Aid (Organizaţie creştină de ajutorare) a vorbit despre rolul vital pe care îl joacă British aid (Ajutorarea britanică) în India, după ce Ministrul de Finanţe al ţării a spus că nu era necesar.

Potrivit lui Daily Telegraph, Pranab Mukherjee a declarat că India nu are nevoie de ajutorul trimis de Departamentul de Dezvoltare Internaţională al Marii Britanii (DDI) şi că suma este “o picătură în totalul exerciţiilor (cheltuielilor) noastre de dezvoltare.”

Se spune căci comentariile au fost făcute în timpul de interogare al Rajva Sabha,  Senatul Indiei.

Potrivit ziarelor, mai mult de 1 miliard de lire sterline din banii contribuabililor englezi au fost trimişi Indiei de către DDI în ultimii 5 ani şi, până în 2015, vor cheltui 600 de milioane de lire sterline pentru ajutorarea Indiei.

Consilierul politic senior al Christian Aid, Sol Oyuela, a apărat continuarea angajamentului guvernului la ajutorarea Indiei, spunând că provocările din ţara în creştere economică sunt încă “enorme”.

“Numai India singură este casa unei treimi din săracii lumii”, a zis ea.

“Inegalităţile din societate care existau înaintea înfloririi economice înseamnă că încă există un număr mare de oameni care suferă excludere socială, şi de aceea nu pot accesa aceste sume pe care au dreptul să le primească.”

“India nu este singura care eşuează în a-şi rezolva toate problemele sociale peste noapte. Provocările sunt enorme, cu subnutriţia copiilor ajungându-se la aproape 50% în state de mărimea Marii Britanii.

“Ajutorul Marii Britanii pentru India este destinat celor mai sărace 3 state de acolo, concentrându-şi munca în zonele unde sărăcia este foarte mare.”

“Christian Aid a spus că “sprijineşte în întregime” suma “semnificativă” a ajutorului Marii Britanii care este destinat femeilor şi fetelor care sunt “cel mai rău dintre săraci.”

A spus că DDI face o muncă valoroasă angajându-se cu sectorul privat al Indiei să angajeze oameni din grupuri marginalizate.

“Banii de la DDI sprijinesc lucrarea lui Christian Aid, în India, de ajutorare a astfel de comunităţi ca să-şi cunoască drepturile, şi la ce fel de facilităţi au acces.”

Printre grupurile ajutorate se numără daliţii, care erau la nivelul cel mai de jos în vechiul sistem de caste. În particular, Christian Aid ajută daliţii care muncesc ca strângători de gunoaie manuali, curăţând deşeuri de om de la latrine (toalete amplasate în câmp), fără salubritate.

“Deşi practica este ilegală, ea încă continuă”, a zis doamna Oyuela.

“Una dintre organizaţiile noastre partenere ajută pe curăţătorii manuali daliţi să acceseze resurse guvernamentale şi să găsească angajări alternative demne, care să le permită să se rupă de constrângerile sociale care îi condamnau la un asemenea rol.”

Directorul de ţară, din India, al Christian Aid, Anand Kumar, a zis: “India se confruntă cu cauze structurale adânc înrădăcinate ale sărăciei, cum ar fi castele, genul şi etnia.

“În ciuda constituţiei Indiei, care interzice diferite forme de practici discriminatorii, unele dintre acele practice sociale şi culturale continuă încă să existe într-o formă sau alta.

“Rolul grupurilor societăţii civile este crucial în ajutorarea comunităţilor de săraci şi a celor excluşi social să-şi câştige drepturile.

 “Sprijinul DDI prin nava-sa-comandant de programe ale societăţii civile oferă un sprijin hotărâtor organizaţiilor locale în adresarea acestor provocări şi reducerea sărăciei şi a discriminării.”

Show More

Lidia Baiaş

“Sunt iubitoare de frumos, de cuvinte frumos alcătuite și, nu în ultimul rând, de oameni frumoși. Sunt absolventă a Facultății de Litere și îmi plac traducerile. La fel ca și voi, sunt în căutarea lui Dumnezeu, un Dumnezeu al iubirii și al perfecțiunii. Știu că doar El ne poate dărui frumosul în viață și binecuvântarea, pe care ne-o dorim cu toții. Am ales să fac parte din echipa Total Schimbat deoarece am vrut să Îl onorez pe Dumnezeu cu talantul pe care mi l-a dăruit. Doresc să fiu o rază de lumină în lumea din ce în ce mai întunecată în care trăim. Prin harul lui Dumnezeu, se poate!”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button