ExternePoliticStiri

China: Război cultural împotriva lumii occidentale

Republica Populară China se confruntă cu un război cultural împotriva lumii occidentale, potrivit preşedintelui chinez Hu Jintao,  într-un eseu recent publicat.

 Eseul poate  fi găsit în revista Partidului Comunist, „Căutând Adevărul”, fondată cu câteva decenii în urmă de către cel mai proeminent revoluţionar comunist  Mao Zedong.

 “Trebuie să vedem clar că forţele internaţionale ostile sunt intensificate în occidentalizarea şi împărţirea Chinei, iar câmpurile ideologice şi culturale sunt domeniile focalizate ale infiltrării pe durată lungă”, a afirmat preşedintele chinez, potrivit unei traduceri realizată de Associated Press.

 Eseul urmăreşte o iniţiativă politică ce a fost anunţată de către Hu în luna octombrie, în care preşedintele chinez s-a confruntat cu un război de supremaţie culturală împotriva lumii occidentale şi a discutat protecţia “securităţii culturale” a chinezilor.

Hu a menţionat că pentru a răspunde infiltrării şi pentru a evita un tsunami cultural, chinezii trebuie să producă mai multe produse culturale care să intrige şi să răspundă cerinţelor în creştere, din partea populaţiei masive a Chinei.

 Deşi o parte semnificativă a populaţiei Chinei continuă să lupte cu sărăcia, un segment larg al societăţii Chinei s-a confruntat cu o schimbare dramatică a nivelului de trai,  şi noul grup înfloritor din clasa mijlocie este cel care savurează activităţile culturale, filmele, cărţile şi operele de artă -o mare parte care a ieşit din afara Chinei.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button