SocialStiri

Darul de Crӑciun: O Biblie sfâșiatӑ

Distrugătorul de Biblii din comuna Mădăras a furat bucuria Sărbătorii Naşterii Domnului Isus Hristos. Răscolit de colindele cântate de copiii bisericii baptiste pe străzile comunei, Gheorghe Mailingher a ales să-i răsplătească pe micuţi mădărăseni şi pe părinţii lor cu un cadou mai puţin obişnuit: o nouă Biblie, a Vechiului şi Noului Testament, ruptă pagină cu pagină şi aruncată, duminică dimineaţa, în curtea bisericii.

Este pentru a şaisprezecea oară în acest an când individul, cunoscut în localitate drept un fanatic religios, certat atât cu preotul ortodox cât şi cu membrii micuţei comunităţi baptiste, se răzbună pe Cuvântul lui Dumnezeu sfâşiind Sfânta Scriptură. Gestul extrem a devenit un obicei pentru Gheorghe Mailingher, în special în preajma sărbătorilor mari de peste an, acesta fiind încurajat şi răsplătit discret de câţiva oameni certaţi cu legea din municipiul Salonta. Codul Penal românesc pedepseşte cu închisoarea sau cu amenda infracţiunile contra libertăţilor religioase. Potrivit Capitolului III, articolele 381 şi 382: „Împiedicarea sau tulburarea liberei exercitări a ritualului unui cult religios, care este organizat şi funcţionează potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”, iar „Profanarea unui lăcaş sau a unui obiect de cult, aparţinând unui cult religios care este organizat şi funcţionează potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă”. Cea de-a XVI-a Biblie distrusă de Gheorghe Mailinger face parte din seria de 6.000 de Biblii distribuite gratuit în judeţul Bihor prin donaţia Fundaţiei „Misiune Fără Frontiere” România (MWB) cu sediul în Sibiu şi reprezintă obiect de cult religios pentru biserica baptistă. Profanarea exersată în mod repetat de Mailingher aruncă în derizoriu efortul patrulei mobile a poliţiei locale care s-a deplasat regulat pe raza comunei Mădăras atât sâmbătă, cât şi Duminică, 25 decembrie. Mai mult, sesizarea înaintată, în urmă cu o jumătate de an, atât primăriei cât şi poliţiei locale de pastorul Bisericii Baptiste „Credinţa” din Mădăras pare să nu-l deranjeze pe profanatorul Gheorghe Mailinger. „Acest suflet chinuit care sfidează legea şi buna convieţuire din comuna Mădăras s-a obişnuit să scape de judecata aceste lumi. Dar mai este o Judecată divină, inevitabilă şi dreaptă. Ne rugăm pentru mântuirea acestui suflet chinuit şi pentru momentul întâlnirii sale cu Judecătorul Suprem – Domnul şi Dumnezeul nostru Isus Hristos”, ne-a precizat inginerul Aurel Galchiş, pastorul bisericii baptiste din localitate.

Sorin Petrache

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button