BisericaExterneStiri

Azerbaijan: Nu te poţi ruga fără înregistrare

În urma unui raid al poliţiei privind întâlnirile de închinare ale baptiştilor din Neftechala, pastorul Telman Aliev, soţia acestuia (care nu a fost prezentă în timpul raidului) şi alţi membri ai bisericii au fost convocaţi la interogatoriu cu poliţia în 23 decembrie, după ameninţările urmăririi penale care s-au făcut împotriva pastorului.

Autorităţile au declarat biserica „închisă”, au sigilat clădirea şi au confiscat toate cărţile care s-au găsit, raportează Forum 18.

Funcţionarii, de asemenea, au solicitat toate adresele membrilor bisericii, şi ce etnie au aceştia. Un funcţionar al Comitetului Statal pentru Munca cu Organizaţiile Religioase, responsabil de zonă, care a luat parte la raid, dar nu şi-a dezvăluit numele, a declarat pentru Forum 18: „Fără înregistrare nu te poţi ruga. Închidem orice loc de închinare care nu este înregistrat, inclusiv moschei.”

Acesta a insistat:” Nu interzicem,  doar cerem documente.” Biserica a solicitat reînregistrare, însă precum altor comunităţi ale credincioşilor, nu s-a oferit un răspuns. Exercitarea dreptului la libertatea de religie sau convingeri fără permisiune statală este ilegală în Azerbaijan, în ciuda standardelor internaţionale cu privire la drepturile omului.

Show More
Banner Pozitie 4 (liber)

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button