BisericaPersecutiiRugaciune

Rugӑciune pentru creștinii persecutați din Malaezia

Malaezia este o ţară cu o economie puternică, bazată în mod special pe exportul de echipamente electronice, petrol şi gaze. Deşi în această ţară multietnică religia favorizată este Islamul, legea civilă guvernează asupra zonelor în care sunt majoritari etnicii indieni şi chinezi, iar legea Shariei guvernează zonele în care sunt majoritari etnicii malaezieni musulmani. Aceştia încearcă însă să impună pe teritoriul întregii ţări: legea Shariei privind căsătoria, dreptul asupra proprietăţilor şi a moştenirii, precum şi atitudinea faţă de cei ce se convertesc la alte religii.

Potrivit constituţiei, un etnic malaezian trebuie să fie musulman şi îi este interzis să părăsească islamul. Creştinii se adună de obicei în secret, întâlnirea în biserici de case este descurajată, iar autorizaţiile pentru construcţia de clădiri pentru religiile non-musulmane sunt foarte rare. Există o mare nevoie de slujitori echipaţi, iar multe dintre bisericile mici nu au pastor.

În martie 2009, unui creştin de 60 de ani, autorităţile au refuzat să-i elibereze un nou act de identitate, motivând că nu pot elibera un act de identitate unui creştin. După ce au fost acţionate în instanţă, autorităţile locale au emis însă acest act, fiind silite de sentinţa judecătoriei, care a acceptat plângerea înaintată de cel nedreptăţit.

Rugați-vӑ pentru:

  • stoparea influenţei musulmanilor radicali în Malaezia;
  • creşterea spirituală a noilor convertiţi şi echiparea slujitorilor creştini;
  • o bună mărturie a celor credincioşi în mijlocul persecuţiilor.

Preluat din Calendarul de Rugӑciune, Misiune.ro

Tags
Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close