BisericaExterne

Kazahstan: Oficialităţile sfătuiesc pastorii creştini să nu intre în ţară

Oficialităţile kazahstane au sfătuit pastorii creştini şi slujitorii să se abţină de la a intra în ţară, raportează Christian Telegraph.

Yuri Kochkin, pastor al Bisericii „Viaţă Nouă” (Jelgava, Latvia), Gennadiy Mokhnenko, pastor al Bisericii „Transformări bune” din estul Ucrainei şi fondator al centrului de reabilitare pentru copii „Pelerini ai Republicii”, Victor Sudakov, pastor al Bisericii „Viaţă Nouă” (Yekaterinburg, Sverdlovsk Oblast, Rusia), Aleksey Pronkin, pastor al Bisericii „Exod” (Novosibirsk, Rusia) şi Denis Podorojniy, liderul organizaţiei „Casa pe stâncă”, care au fost programaţi să slujească la conferinţa de conducere între 11-13 noiembrie, au returnat biletele.

Potrivit unei conversaţii telefonice cu un oficial kazak, vorbitorii care conduc activităţi religioase fără înregistrare misionară vor fi arestaţi, amendaţi şi deportaţi din ţară.

„În ultimii 20 de ani, Biserica noastră a organizat asemenea conferinţe fără dificultăţi”, a comentat Maxim Maximov, pastor al Bisericii „Viaţă Nouă” din Kazahstan, şi preşedinte al Reţelei de Televiziune Creştină (CNL). „Dar acum ne confruntăm cu o situaţie în care slujitorilor creştini li se recomandă să nu intre în ţară.”

CNL este o reţea creştină care acoperă virtual fiecare ţară din lume prin radiofuziune pe internet, cu cele 400 reţele de cabluri şi staţii de transmisie. CNL a fost fondat în 2000 şi a fost primul difuzat pe reţelele de cablu în Kazahstan. În 2002, reţeaua a început radiofuziunea prin satelit.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button