Stiri

Dăruiește o carte pentru tinerii din Republica Moldova!

În Moldova există multe nevoi, dar din perspectiva mea nevoia cea mai mare pentru această generație este de a învăța să citească și să gândească independent, doar în acest mod vor reuși să-și dezvolte un simț  fin al discernământului și să se poată integra valorile biblice în viața lor de fiecare zi.

De un an și patru luni, de când m-am întors acasă să fac misiune, am fost întrebată de către diferiți tineri dacă am ceva cărți bune pe care le pot împrumuta să le citească, din mica mea bibliotecă personală (mai puțin de 10 cărți în romană pe care le am acasă), a cărei tematică este legată de misiune a început să fie dată către alții. Mama unui tânăr a venit să-mi mulțumească pentru cartea “Ucenicie – drum fără întoarcere”, de George Verwer, pe care am împrumutat-o fiului ei și pe care a citit-o și ea, și atât el cât și ea mi-au afirmat că este cea mai bună carte creștină pe care au  citit-o vreodată.

Într-o duminică am văzut pe una dintre tinere citind o carte despre relații de prietenie, nu am reținut autorul din păcate, o altă tânără care stătea lângă ea a rugat-o să i-o dea să se uite, și a început să citească, și a fost așa de captată de temă încât a rugat-o să i-o lase pentru o seară, dar din păcate cartea era a unchiului acelei domnișoare și trebuia să o înapoieze a doua zi – m-am gândit atunci ce mult ar ajuta o bibliotecă cu cărți bune pentru tinerii din județul Cahul. Deși majoritatea au internet, totuși interesul pentru lectură nu s-a pierdut – și moldovenii iubesc povestirile, trăiesc povestirile și poveștile și învață  din ele, de ce să nu-i binecuvântăm atunci pe limba lor? m-am gândit.

În județul Cahul nu există o bibliotecă sau librărie creștină. Bisericile evanghelice fiecare dispun de o mică bibliotecă, dar nu este adresată în special tinerilor. Cu părere de rău, nu avem nicio revistă creștină în română adresată tinerilor creștini – de aceea aș vrea să fac un apel la toți frații mei români care au pe inimă Moldova.

Ați dori să investiți în viața unui tânăr din Moldova, donând o carte care v-a marcat pe dumneavoastră personal, și ați recomanda-o cu toată inima altor tineri?

Nu dorim să acceptăm cărți cu conținut ieftin sau de care oamenii vor să se debaraseze de ele, acelora le pot da la foc, noi vrem cărți care să fie ca și o dinamită pentru mintea și inima tinerilor din Moldova.

Pot fi creștine sau laice ( în special literatură clasică), tematica poate fi de la relații de prietenie, misiune, biografii, române/beletristică, poezii viață de familie, dezvoltare personală, studiu biblic, devoționale/meditații biblice, sociologie/consiliere, creșterea copiilor, literatură pentru copii/școală duminicală, afaceri, leadership, ucenicie/evanghelizare, etc.

Autori pe care țin neapărat să-i avem în biblioteca noastră din Cahul: Max Lucado, Philip Yancey, Loren Cunningham, Francis Shaeffer, S.C. Lewis, Richard Wurmbrand, Darrow Miller, Traian Dorz, Costache Ioanid, Iosif Țon, Cristian Bărbosu și alții.

Marta Dunas,
TPM Moldova

Pentru cei din România, vă rugăm să trimiteți cărțile la adresa:

Dacă trimiteți prin poștă adresa e:

TPM Mediaș (Viorel Pop)
OP 1, CP 62
Cod postal  551200
jud. Sibiu

Dacă trimiteți prin curier folosiți adresa:

TPM Medias (Viorel Pop)
Angărul de Jos, nr 28
Mediaș, jud Sibiu

Pentru detalii ne puteți contacta pe e-mail sau la tel. 0765425988

Campanie realizată de Știri Creștine în parteneriat cu Tineri Pentru Misiune Mediaș.

Parteneri media ai  acestei campanii: Brașovul Evanghelic, Evenimente Creștine, Total Schimbat,  Bistrița Evanghelică, Spania Evanghelică, Tanar Crestin

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

2 Comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close