ExterneStiri

Kazahstan: „Cei care adoptă asemenea legi vor răspunde înaintea lui Dumnezeu!”

În urma adoptării de legi care limitează serios capacitatea oamenilor de a-şi exercita libertatea de religie sau credinţă, Kazahstan a început să închidă sălile de rugăciune ruseşti, ortodoxe sau islamice în instituţiile de îngrijire socială, raportează Forum 18 News Service.

„Suntem şocaţi cu toţii”, afirmă Vladimir Zavadich din partea Bisericii Ortodoxe pentru Forum 18. „Nu ne-am aşteptat la acest lucru din partea guvernului. Ne temem acum că asta se va întâmpla peste tot.” Conducerea musulmană a protestat de asemenea, purtătorul de cuvânt Ongar Omirbek afirmând pentru Forum 18: „Acei care au iniţiat şi adoptat asemenea legi vor răspunde înaintea lui Allah.”

Episcopul ortodox Gennady din Kaskelen a declarat că acest lucru a luat „ultima consolare de la acei oameni care, din motive de sănătate, se găsesc într-o situaţie disperată şi neajutoraţi.” El a descris apelurile care interzic preoţia de la asemenea cămine, spitale şi centre pentru vârstnici ca fiind inumane.

Un membru din personalul îngrijirii la domiciliu din Almaty a precizat pentru Forum 18 că „credinţa este deseori un ajutor pentru oameni în momente dificile. Nu a fost dăunător ceea ce imamul şi preotul ortodox au făcut.”

În altă parte, alte două urmăriri penale au fost aduse împotriva baptiştilor pentru întâlnirea de închinare fără permisiunea statului.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button