Oamenii care participă la serivicii religioase sunt mai optimişti- studiu

In Sanatate, Stiri

Un nou studiu a găsit o legătură între optimism şi prezenţa la servicii religioase.
Cei care merg la biserică, la sinagogă sau la oricare alt serviciu religios , în mod regulat, sunt mai predispuşi să aibă o privirie pozitivă asupra vieţii şi un risc mai scăzut de a avea o depresie, s-a constatat printr-un nou studiu.
Cei care sunt prezenţi la servicii religioase în mod regulat au cu 56% mai multe şanse de a avea o concepţie optimistă asupra vieţii şi cu 27% mai puţin de a avea depresii, faţă de cei care nu merg la biserică, sugerează un studiu al Universităţii Yeshiva din Manhattan.
Publicat în numărul curent al Jurnalului Religiei şi Sănătăţii, studiul observaţional al Iniţiativei pentru Sănătatea femeilor se bazează pe o observaţie a 92.539 de femei aflate în post-menopauză din diverse medii şi peste 50 de ani. Acest grup a fost ales deoarece femeile, în general, trăiesc mai mult decât bărbaţii, şi cei în vârstă devin un grup tot mai numeros.
“Am studiat practicile religioase ale aproximativ 100.000 de femei şi –fie că vă place sau nu- am găsit o legătură strânsă între mersul la biserică, la sinagogă, sau la oricare alt lăcaş de închinare şi o privire pozitivă asupra vieţii”, a citat Medical News Today pe conducătorul cercetărilor, Eliezer Schnall.
“Ne-am uitat la un număr de factori psihologici: optimism, depresie, ostilitiate cinică, şi la un număr de subcateogorii care implică sprijin social şi restrişte socială”, a declarat Schnall, un professor de psihologie de la Universitatea Yeshiva.
Legătura dintre activităţile religioase şi sănătate este mai evidentă la femei, în special la cele în vârstă.” Cercetătorii au examinat diferite modalităţi de sprijin, cum ar fi să vorbească despre dificultăţi cu un preot sau un rabi, cineva care să-l conducă pe participant către un doctor şi o interacţiune pozitivă. Desemenea, au privit la posibile aspecte negative care ar putea cauza o restrângere socială- o cercetare relativ nouă în domeniu. De exemplu, aderarea strânsă la un grup religios ar putea îndemna pe cineva să nu mai interacţioneze cu oameni cu o credinţă diferită.
“ Noi nu i-am văzut pe cei care participă la servicii religioase să fie caracterizaţi de rezervare socială”, a spus Schnall.
Cu toate acestea, “Persoana care spune, < Cred că dacă mă duc la servicii religioase, voi deveni mai optimist(ă) >- deşi este o posibilitate, asta nu poate fi adevărat”, adăugat Schnall. “ Este o corelaţie, dar asta nu înseamnă că este şi cauzalitate. Cineva ar putea susţine că oamenii care sunt mai optimişti ar putea fi atraşi de seriviciile religioase.”
Studiul a fost realizat de Institutul Naţional de Inimă, Sânge şi Plămâni, Institutele Naţionale de Sănătate şi Departamentul American de Sănătate şi Servicii Umane.

elefant.ro

You may also read!

Spre marginile pământului – familia Dubei

…„Lăudați pe Domnul, toate Neamurile; slăviți-L, toate noroadele.”  Romani 15:11 Începutul anului a fost dedicat pentru a reflecta la trecut

Read More...

Guvernul Algeriei criticat pentru amenzile grele din cauza transportului Bibliilor

Guvernul Algeriei a fost din nou criticat pentru presupusa discriminare împotriva minorității creștine, de această dată datorită acordării unor

Read More...

Familia Cuceuan: Jurnal de misiune, martie 2018

Evanghelia vestită Surzilor - Familia Cuceuan Romani 15: 20-21 ”Și am căutat să vestesc Evanghelia acolo unde Hristos nu fusese vestit,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2018 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro