SocialStiri

A ars clădirea Bisericii Penticostale „Speranța” din Mangalia (video)

De aseară comunitatea penticostală din Mangalia trece printr-un coșmar: a ars construcția care fusese finalizată în proporție de 85-90%, ne relatează pastorul Vasilică Croitor, pe blogul Răscumpărarea Memoriei.

Construcția bisericii a fost începută cu 15 ani în urmă, însă resursele fiind atât de limitate în sudul țării i-au făcut să meargă într-un ritm foarte lent. Cu câțiva ani în urmă au fost târâți de un vecin în justiție, care cerea demolarea bisericii, șantajându-i astfel să îi cumpere lotul său la un preț exorbitant. Vecinul speculase o greșeală la punerea în posesie, greșeală care aparținea Primăriei. Au trecut și de necazul acela și au continuat lucrările. Ca mai toate bisericile penticostale dobrogene, deși nu au încă un locaș de închinare finalizat, au plantat câteva biserici în sudul județului și chiar au și construit clădiri în acele localități.

Cerul Mangaliei s-a luminat în miez de noapte, iar oamenii  care locuiesc în zona cimitirului turcesc din oraş au ieşit speriaţi afară să afle ce s-a întâmplat,  conform ReporterNTV. Au rămas încremeniţi când au văzut că Biserica Penticostală “Speranţa” arde ca o torţă. Flăcările înalte de câţiva metri înghiţeau încet, dar sigur, clădirea, aşa că fără să stea pe gâduri au  sunat la 112.

Pompierii s-au luptat mai bine de patru ore să stingă focul şi să limiteze, pe cât posibil, pagubele, însă efortul lor a fost în zadar.

Înainte ca flăcările să mistuie totul în calea lor, militarii au reuşit să scoată din lăcaşul de cult  mai multe butelii, şi astfel au evitat un dezastru şi mai mare. Deocamdată nu au stabilit  de la ce a pornit incendiul.

Pastorul bisericii spune, cu durere în glas, că nu a reuşit să salveze nimic, şi că reparaţiile îl vor costa enorm.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button