Meditatii

Tânăr şi vârstnic

Câţiva călători treceau cu autoturismul pe un drum prăfuit în America Centrală, drum care duce la nesfârşitele lanţuri de porumb. Au întâlnit în această singurătate un cal bătrân care mergea pe marginea drumului cu două coşuri de porumb în spate. Călătorii se mirară de acest lucru, dar mai mare le-a fost mirarea când întâlniră imediat după aceea un mânz. Acesta alerga în urma calului bătrân. Mai departe călătorii au zărit ţăranul care culegea porumb. Cu siguranţă, trebuia să fie vreo legătură între ţăran şi cei doi cai. Călătorii l-au întrebat pe ţăran şi au primit următorul răspuns: “Calul bătrân e încărcat cu porumb şi merge acasă unde soţia mea goleşte coşurile şi calul e trimis din nou înapoi. Mânzul aparţine calului bătrân şi îl urmează întotdeauna. El nu poate duce coşuri grele, dar trebuie să înveţe drumul, pentru ca mai târziu el să preia această sarcină.”

Foloseşte ca tânăr creştin orice ocazie de a învăţa de  la credincioşii vârstnici, cu mai multă experienţă ! Întotdeauna un tânăr poate fi plin de elan, dar fără experienţa celui vârstnic se pot face multe greşeli.

Tot aşa şi voi, tinerilor, fiţi supuşi celor bătrâni. Şi toţi în legăturile voastre, să fiţi împodobiţi cu smerenie. Căci <<Dumnezeu stă împotriva celor mândri, dar celor smeriţi le dă har.>>”

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button