Devotionale

6.000 de Biblii gratuite, hranӑ pentru sufletul bihorenilor

Misiunea creştină a Cercului pastoral al Bisericii Baptiste „Betel” din Salonta a demarat săptămâna aceasta cea de-a treia etapă a acţiunii de distribuire gratuită a Bibliei în judeţul Bihor. Prognozat cu o medie de 16 Biblii distribuite gratuit în fiecare zi, proiectul misionar al bisericii salontane a adus în judeţul Bihor pentru perioada martie 2011 – februarie 2012, peste 6.000 de exemplare din Sfânta Scriptură – „Vechiul şi Noul Testament” (ediţia Dumitru Cornilescu) şi „Biblia pentru copii”.

Începută în luna martie, Misiunea creştină de distribuire gratuită a Bibliei pentru adulţi şi a Bibliei pentru copii se bucură de entuziasmul cu care bihorenii caută să descopere Cuvântul lui Dumnezeu. Recent, Biserica Baptistă „Betel” din Salonta, păstorită de ing. Aurel Galchiş şi ing. Florin Cociubei a primit din partea Fundaţiei „Mission Without Borders România (MWB România – Misiune Fără Frontiere), cu sediul în Sibiu, un nou transport de 3.000 de exemplare din Sfânta Scriptură. Acest transport a ridicat la peste 6.000 de bucăţi numărul de Biblii care s-au distribuit şi se vor dona gratuit în judeţul nostru, până la sfârşitul lunii februarie 2012. Acţiunea este coordonată la nivel naţional de directorii Fundaţiei MWB România, Eugen Macavei (country-manager) şi Vasile Iuga (project-manager), iar Biblia este donată gratuit „prietenilor Domnului Isus Hristos cu ocazia celebrării a 50 de ani de activitate misionară a  Mission Without Borders”.

În această amplă acţiune misionară sunt implicate, alături de bisericile din Salonta, Mădăras sau Bălnaca, bisericile din localităţile Avram Iancu, Mărţihaz, Ianoşda, Homorog, Ghiorac, Hidişelu de Sus, Sântelec – păstorite de Mihai Cociubei şi Biserica Baptistă din Tulca, păstorită de Gheorghe Chişe. Acţiunea de distribuire gratuită a Bibliilor are în vedere răspândirea Cuvântului lui Dumnezeu atât în familiile creştine din întreg judeţul Bihor, cât şi în mijlocul bihorenilor însetaţi dupӑ  Adevărul lui Dumnezeu din instituţii publice locale, filiale de bănci, spitale, şcoli, licee şi universităţi, cămine pentru bătrâni, cabinete medicale şi birouri notariale, magazine alimentare, în târguri, pieţe şi oboare, sau în Penitenciarul Oradea. Cei care doresc să descopere lucrarea de mântuire a Domnului Isus Hristos primesc gratuit Sfânta Scriptură, iar pentru cei mici, într-o prezentare grafică excepţională, „Biblia pentru copii” oferă explicaţii cronologice, uşor accesibile şi ilustrate din Cuvântul Sfânt. Lucrarea de misiune a Cercului pastoral Salonta se va extinde în următoarele luni în zonele Marghita, Beiuş, Aleşd şi Ştei, punctul final al misiunii de distribuire gratuită a Bibliilor fiind municipiul Oradea.

„Este harul lui Dumnezeu şi o mare binecuvântare pentru judeţul nostru. Trăim un timp când Cuvântul lui Dumnezeu ne cercetează prin toate mijloacele: televiziune, radio, internet, biserică, şcoală sau familie. Iată că un grup de creştini anonimi răspândesc gratuit Cuvântul Sfintei Scripturi, iar noi, bihorenii, avem marea şansă să răspundem chemării lui Dumnezeu la mântuire”, ne-a declarat ing. Aurel Galchiş, păstorul Bisericii „Betel” din Salonta.  „Important este să nu ne raportăm într-un mod gratuit la Biblia primită gratuit. Mântuirea ne este oferită fără nicio plată. Alegerea noastră este cea care ne costă. Alternativele sunt limitate, fără nuanţă de gri: veşnicia alături de Domnul Isus Hristos sau suferinţa, în ignoranţa focului veşnic”, a ţinut să precizeze Gheorghe Chişe, păstorul Bisericii Baptiste din Tulca. „Primiţi sincer şi deplin Cuvântul lui Dumnezeu în inima dumneavoastră. Sfânta Scriptură vă oferă răspunsul adevărat la toate problemele vieţii. Biblia este alinare şi încurajare, şi ce este cel mai important, ea ne oferă, prin credinţă, legământul nou al mântuirii noastre prin jertfa Domnului Isus Hristos”, este îndemnul adresat tuturor bihorenilor de pastorul Mihai Cociubei.

Sorin Petrache

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button