BisericaRugaciune

Rugăciune pentru creştinii persecutaţi din Kyrgyzstan

Kyrgystanul este o ţară care se consideră a fi musulmană, deşi tot ceea ce ştie majoritatea populaţiei despre Islam este doar legea care permite sau restricţionează anumite lucruri. Majoritatea cetăţenilor din nord sunt influenţaţi de cultura rusească, iar cei din  sud sunt influenţaţi de tradiţionalismul Kyrgyz.
Deşi constituţia garantează libertatea religioasă, convertirea unui kyrgyz este considerată o trădare cu privire atât la identitatea etnică, cât şi a tradiţiei familiei.
În excesul de zel cu care autorităţile din Kyrgystan apără majoritatea musulmană, acestea au anunţat recent că au în plan să închidă toate bisericile, numai ca să tempereze acţiunile grupurilor musulmane radicale.

Departamentul cultelor din Kyrgystan consideră creştinismul o religie a ţărilor din vest, iar în noiembrie 2008, preşedintele a promulgat o lege care pretinde ca fiecare biserică care solicită înregistrarea, să aibă cel puţin 200 de membri adulţi. Fiindcă de la promulgarea acestei legi şi până în prezent au fost înregistrate numai 10 biserici, toate celelalte îşi desfăşoară slujirile ilegal. Această nouă lege a cultelor religioase interzice şi implicarea copiilor în activităţile organizaţiilor religioase, iar grupurilor religioase nu le este permisă răspândirea credinţei pe care o practică sau a oricărui material cu caracter religios.

Rugaţi-vă pentru:

  • încetarea influenţei şi a ascensiunii musulmane;
  • bisericile şi organizaţiile creştine care nu pot împlini cerinţele pentru a fi înregistrate;
  • mântuirea celor ce au auzit Evanghelia.

Preluat din Calendarul de Rugăciune, Misiune.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button